Haberler

Polonyalı Eğitimciler Bolu'da

Türk Eğitim Sistemini İncelemek Üzere Bolu'ya Gelen Polonyalı Eğitimciler, Bolu Belediye Başkanı Aladddin Yılmaz'ı Makamında Ziyaret Etti.

Türk eğitim sistemini incelemek üzere Bolu'ya gelen Polonyalı eğitimciler, Bolu Belediye Başkanı Aladddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Bolu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Bayraktar ile birlikte Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Henryk Karkoszka, Alina Wojcıechowska, Joanna Bala ve Wojcıech Osyra karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Uygulanan proje hakkında Başkan Yılmaz'a bilgiler veren İngilizce öğretmeni Joanna Bala, "Burada olmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Komedus projesiyle hem kültürler arası etkileşim, hem de şehrinizdeki okullarda bulunan aynı durumdaki öğrencilerimizle kurduğumuz etkileşimle bir şekilde eğitime katkıda bulunmayı istiyoruz. Bu sebeple bu ziyaret bizim için çok önemli bir fırsat oldu" dedi.

Belediye Başkanı Aladddin Yılmaz ise, "Şu anda ülkemizdeki okullarda Avrupa Birliği'ne dahil ülkelerin okulları arasında iletişim kurma açısından bu gayretler bizleri sevindiriyor. Ülkelerin birbirleriyle iletişim kurması insanların birbirleriyle olan önyargılarını silecektir. Dolayısıyla bu iletişim ne kadar fazla olursa küçülen dünyamızda insanlar birbirlerine daha sıcak bakacaklardır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve okullarımızı gösterdikleri gayretlerden ötürü kutluyorum. Önümüzdeki dönem içerisinde Avrupa'nın her ülkesindeki okullarımızla böyle çalışmaya girecek okulları bekliyoruz. Bu konuda belediye olarak onların yanında olduğumuzu ifade ediyorum" diye konuştu.

(BV-AK)

17.08.2007 18:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title