Haberler

Polonya ve Romanyalı Öğretmen ve Öğrenciler Kırşehir'de…

Kırşehir'e Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu Tarafından Hazırlanan "Comenius-okul Ortamlığı Projesi" Kapsamında, Polonya ve Romanya'dan Öğrenciler Geldi.

Kırşehir'e Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan "Comenius-Okul Ortamlığı Projesi" kapsamında, Polonya ve Romanya'dan öğrenciler geldi.

Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu tarafından Avrupa Birliği (AB) projeleri çerçevesinde hazırlanan "Comenius- Okul Ortaklığı Projesi" dahilinde, Romanya'dan 2 öğretmen ve 2 öğrenci ile Polanya'dan 4 öğretmen ve 3 öğrenci Kırşehir'e geldi. Proje ile ilgili bilgiler veren Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu Müdürü Haydar Boz, gayelerinin Türk kültürünü ve misafirperverliğini Avrupalılara göstermek olduğunu belirterek, "Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu tarafından 2006 yılında hazırlanan proje kapsamında Polonya ve Romanya'ya geziler düzenledik. Projenin üçüncü ayağı olarak Polonya ve Romanya'dan Kırşehir'e misafirlerimiz geldi. Projenin hedefi Türk kültürünü ve misafirperverliğini en güzel şekilde Avrupalı öğretmen ve öğrencilere anlatmak" dedi.

Boz, Polonya ve Romanya'dan gelen öğrencilerin Kırşehir, Nevşehir ve Ankara'da bulunan tarihi ve turistik gezilere sonrasında tekrar ülkelerine gideceğini sözlerine ekledi. Proje Koordinatörü Teresa Miznikiewia da, Kırşehirlilerin güler yüzlü ve misafirperverliğine hayran kaldıklarını kaydederek, "Buraya bizi davet ettikleri çok mutluyuz. Ayrıca, farklı kültürleri gördük. Kırşehir insanı çok misafirperver ve bizlere çok iyi davrandılar. Çok güler yüzlü insanlarla karşılaştık" diye konuştu.

Polonya ve Romanya'dan gelen konuklara Belediye Başkanı Halim Çakır da ev sahipliği yaparken, öğretmen ve öğrencilere Belediye Sosyal Tesislerinde yemek ikram edildi.

(AD-YS-Y) 11.03.2008 16:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title