Haberler

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü kutladı

Güncelleme:

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Bu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşehrilerimin, bağımsız yaşama tutkusunu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, "Bu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşehrilerimin, bağımsız yaşama tutkusunu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır." dedi.

Balta, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirtti.

Muhammet Balta, "Vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu, vermiş olduğu onurlu mücadele ile göstermiş olan Trabzon'un her karışını o günkü kadar kutsal buluyoruz. Bu topraklar için Türk milletinin ve Trabzonlu hemşehrilerimin, bağımsız yaşama tutkusunu ve varlığını sürdürmek için yaptığı onurlu mücadelenin neticesinde özgürlük denilen nimete kavuşması pek kolay olmamıştır." diye konuştu.

Trabzon'un, işgal altında kaldığı acı günleri farklı bir boyutuyla yaşadığını kaydeden Balta, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon halkı pek çok badire atlatmıştır. Ancak kurtuluş sürecinde Trabzon halkı topyekun kahramanlık göstermiştir. Hiçbir zaman yılgınlığa ve ümitsizliğe düşmemiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde verilen Milli Mücadele'ye maddi ve manevi tam destek vermiştir.

Tarih, Trabzon'da adeta yokluğun ve yoksulluğun biçare bıraktığı bir zamanda yapılan bu kutlu mücadelenin parlak bir sayfasına şahit olmuştur. Şimdi bizlere düşen görev, bu toprakların nasıl ve ne şartlarda kazanıldığını bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmaktır; eğitimden sağlığa, sanayiden teknolojiye, ulaşımdan altyapıya, ekonomiden savunma sanayisine, tarımdan hayvancılığa her alanda ilimiz ve ülkemizin kalkınması için gayret göstererek, ülkemizi bir daha düşman ayağı basmayacak şekilde geliştirip güçlendirmektir."

Ecdadın bağımsızlık savaşındaki kararlılığı ve vatan savunmasındaki asil duruşunun bir yol haritası niteliğinde olması gerektiğine dikkati çeken Balta, "Bütün bunları bir emanet bilmeli, emaneti yücelterek korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı kendimize ilke edinmeliyiz. Bu doğrultuda 2023 hedeflerimize, 2053 ve 2071 vizyonumuza uygun bir Türkiye'yi milletçe el ele inşa edeceğimize yürekten inanıyorum. Trabzon'umuzun düşman işgalinden kurtuluşunu en iyi dileklerimle kutluyor, kurtuluş yolunda canını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Muhammet Balta Trabzon Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
title