Haberler

Şahin: "Türkiye, 2023'e Geldiğinde Dünyada Söz Sahibi Olacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen hafta Trabzon'da gazetecilerle yaptığı toplantıda söylediği 'Eğer bu seçim sonucunda koalisyon ortaya çıkacaksa bu kaos demektir' sözlerine atıfta bulunarak, "Eğer Bahçeli şu sözlerinde samimiyse oyunu AK Parti'ye vermeli" dedi.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının ev sahipliğinde Safranbolulu iş adamları ile kahvaltıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 7 Haziran seçimlerinin diğer seçimlerden daha farklı olduğunu söyledi.

Kahvaltı öncesi iş adamları ile sohbet eden Şahin, AK Parti'nin 13 yıldır sergilediği bazı icraatlardan rahatsız olduklarını söyleyerek, "AK Parti son yıllarda bir bağımsız politika izliyor. Dışa bağımlılıktan Türkiye'yi kurtarma konusunda bir takım projeleri hayata geçirmeye başladı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız, biz artık kendi uçağımızı kendimiz yapacağız diyor. Bu uçak üreten ülkeleri rahatsız ediyor" ifadesini kullandı. Kahvaltı sonrası 13 yıllık AK Parti iktidarının yaptığı hizmetler ve önlerindeki projeleri anlatan Şahin, muhalefet partilerine yüklendi.

"BAHÇELİ SÖZLERİNDE SAMİMİYSE OYUNU AK PARTİ'YE VERMELİ"

7 Haziran seçimleri sonrası 4 yıllık süreyi Türkiye istikrar içinde geçirdiği zaman 2019 yılına gelindiğinde bir çok konumda şimdiki bulunduğu noktadan çok daha ileri durumda olacağını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "7 Haziran'dan sonra iki seçenek var, ya istikrar içinde gelişme ve büyüme yahut kaos', bu cümleler bana ait değil. Bu cümle MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli'nin. Geçen hafta Trabzon'da basın mensupları ile sohbet ederken, 'Koalisyonlar uzun ömürlü olmamaktadır. İstikrar getirmemektedir. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Eğer bu seçim sonucu koalisyon ortaya çıkacaksa bu kaos demektir. Kaos yerine seçime gidelim' diyor. Bu tespitlere bende katılıyorum. Bu tespit doğru tespit. O halde mesele ne, 7 Haziran seçimlerinde ne çıkacağı önemli. Siyasi istikrar ve buna bağlı olan ekonomik istikrar devam edecek mi." TSO Meclis Başkanının biraz önce "sanayici, tüccar ve esnaf olarak tek partili iktidarın devamını istiyoruz" dediğini anlatan Şahin, şunları söyledi: "Parlamentoda gurubu bulunan ve seçimlere iddialı şekilde giren 4 parti içinde tek başına iktidar şansı olan AK Parti değil mi. En son yapılan seçim yasakları başlamadan önceki kamuoyu yoklamalarında AK Parti tek başına iktidarını devam ettirecek halk desteğine sahip. Eğer Bahçeli, şu sözlerinde samimiyse oyunu AK Parti'ye vermeli. İstikrarın sürmesi ve kaos olmaması için. Başka ihtimal var mı arkadaşlar."

Konuşmasında MHP'nin 'Bizimle Yürü Türkiye' sloganını eleştiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir vatandaş geçmiş yıllarda yürüyerek bir köye gidiyormuş ama ilk defa gidiyor o köye. Ne kadar mesafede varacağını ve zamanı bilemediğinden bir köyden geçerken bir adama 'ben filan köye gideceğim, ne zaman varırım' diye soruyor, adam cevap vermiyor. Canı sıkılıyor ve yola çıkınca biraz yürüyünce adam arkadan bağırıyor, '2.5 saate varırsın hemşerim' diyor. Bunun üzerine 'sorunca niye söylemedin' diye tepki veriyor. Adamda 'yürüyüşünü görmedim ki' diyor."

"Bizimle Yürü Türkiye diyen vatandaşın biz yürüyüşünü görmedik mi" diye soran Şahin, "1999-2002 yılları arasında sizin iktidarı görmedik mi. 5 yıl için iktidara geldiniz, 3.5 yıl zor dayandınız kaçtınız, gittiniz, ülkeyi batırdınız. İflas etmiş bir ülkeyi bize siz devrettiniz. Hala çıkmış AK Parti gitsin biz gelelim diyor. Biz sizi gördük. Niye yürüyelim sizinle. Bizimle Yürü Türkiye diyor, sizin yürüyüşünüzü gördük. Senin bu yürüyüşün ile ülkeye hizmet edilmez ve Türkiye hiçbir yere varamaz. İktidarda olamazsın, seninle bir yere gidilmez" diye konuştu.

Şahin, partilerin seçim kampanyası içerisinde halka verdikleri vaatlere de değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Boş laflara, afaki uçuk, hesapsız kitapsız vaatlere milletimizin inanacağı kanaatinde değilim. Birçok parti bütçede karşılığı olmayan vaatlerde bulunuyor. Biz ekonomi ile ilgili neler yapacağımızı ekonomistlere hazırlattık. Diğer partiler reklamcılarına hazırlattı, aradaki fark bu. Diğer siyasi partiler ekonomik vaatlerini ekonomistlere değil reklamcılara hazırlattı. CHP'nin ekonomik vaatlerini hazırlayan reklamcı Ali Taran'dır. Ekonomiyle hiç alakası yok. Gerçekten iktidara geleceğine inanan bir siyasi parti 20 milyar lira açık varsa bütçede bu vaatlerde bulunmaz. Biz bulunmuyoruz, çünkü iktidarımızın devam edeceğine inanıyoruz. Bu vaatlerde bulunsak 8 Haziran'dan sonra mahcup oluruz. Yapamayız, bütçede karşılığı yok"

7 Haziran seçimleri ile Türkiye'nin istikrarla yoluna devam edeceğini ifade eden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"2023 yılına geldiğimizde Cumhuriyetin 100 yıl kuruluş yıldönümünde Türkiye bölgesinde ve dünyada lider ülke konumuna gelecektir, merkez ülke konumuna gelecektir. Bu tabir Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ait. Şimdi Kılıçdaroğlu seçim otobüsünün arka tarafındaki oturma odasında bunu geliştirmişler öğrendim bunu. Çünkü seçim beyannamelerinde bu yoktu. Seçim otobüsünün arkasında genel başkanlarının dinlediği bir oda var, bu halka ne söyleyelim diye bunu orada geliştirmişler. Kılıçdaroğlu, kendi tabiri ile diyor ki, Şangay'da üretilen bir ürün Bakü'ye 55 günde gidiyor, eğer biz Türkiye'yi merkez ülke yaparsak 15 günde gidecek. Şangay'dan getirilen bir mal niye kulağı tersine göstererek, Türkiye'ye gelsin buradan Bakü'ye gitsin. Var mı hiç mantığı. Bunlar bunu 2035 yılında uygulayacak ve otobüsün arka bölümünde ancak bu kadar proje üretilebilir.Biz 2023'e geldiğimizde inşallah bir çok bakımdan Türkiye gerçekten bölge ve dünyada söz sahibi olacak ve inşallah ülke ekonomisini ilk 10 ülke ekonomisi arasına sokmayı hedefliyoruz."

Düzenlenen programa, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Milletvekili adayı Sedat Namal, Safranbolu TSO Başkanı Ali Sami Acar, Meclis Başkanı Ahmet Şahin ve Belediye Başkanı Necdet Aksoy da katıldı. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Ali Şahin Ak Parti Karabük Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title