Haberler

Polonya Başbakanı Turow madenindeki faaliyetleri durdurmayacak

Güncelleme:

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, çevre lisansını askıya alan mahkeme kararına rağmen Turow linyit madenindeki faaliyetleri durdurmayacaklarını açıkladı.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, çevre lisansını askıya alan mahkeme kararına rağmen Turow linyit madenindeki faaliyetleri durdurmayacaklarını açıkladı.

Morawiecki, Polonya'nın güneybatısında bulunan Turow madenini ziyareti sırasında değerlendirmelerde bulundu.

Varşova'da idari mahkeme tarafından, dün Turow madeninin çevre lisansının askıya alınarak faaliyetlerinin durdurulması kararının alındığını anımsatan Morawiecki, "Bu madenin kapatılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. 2044'e kadar faaliyet göstermeye devam etmesini sağlamak için her şeyi yapacağız." dedi.

Morawiecki, "İster Brüksel'den ister Varşova'dan olsun, hiçbir mahkeme bize enerji güvenliğinin ne anlama geldiğini, burada çalışan insanlar için ne anlama geldiğini anlayamaz. Bunlar bizim için temel meselelerdir." diye konuştu.

Mahkemenin kararını "skandal" olarak değerlendiren Morawiecki, "Hükümet, Varşova Bölge İdare Mahkemesinin Turow madeninin faaliyetlerini durdurmasını emreden yasa dışı kararını kabul etmeyecek. Bu kararı uygulayamayız ve iptal edilmesi için her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

Morawiecki, Çekya ve Almanya'da da madenler olduğunun altını çizerek, "Oradaki çevre örgütleri nerede? Mahkemeleri ve politikacıları nerede? Bu karar çevre için duyulan endişenin bir işareti değildir, Alman lobicilerin Polonya'nın ulusal çıkarlarına ve enerji güvenliğimize karşı açık bir saldırısıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Polonya İklim ve Çevre Bakanı Anna Moskwa da mahkeme kararına rağmen Turow linyit madeninin ülkenin enerji güvenliğini sağlamak ve istihdamı korumak için "gerektiği sürece" çalışacağını söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Polonya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title