Haberler

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Seçimlerde, milletvekili olmaya hak kazananlar mazbatasını almaya devam ediyor Balıkesir Balıkesir'de MHP'den milletvekili seçilen İsmail Ok ve Recep Çetin, MHP İl Başkan Yardımcısı Suat Par ve bir grup partiliyle adliyeye geldi.

Seçimlerde, milletvekili olmaya hak kazananlar mazbatasını almaya devam ediyor

Balıkesir

Balıkesir'de MHP'den milletvekili seçilen İsmail Ok ve Recep Çetin, MHP İl Başkan Yardımcısı Suat Par ve bir grup partiliyle adliyeye geldi.

Milletvekillerine mazbataları, İl Seçim Kurulu Başkanı Kemal Yılmaz tarafından teslim edildi.

Ok, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarında özveriyle çalışan partili arkadaşlarına ve 7 Haziran'da destek olan vatandaşlara teşekkür etti.

Balıkesir'i TBMM'de en iyi şekilde temsil etmek için çalışacaklarını belirten Ok, " Balıkesir'in sorunlarını anlatmak, yüce Türk milletinin menfaatlerini korumak adına bütün gücümüzle MHP'yi Ankara'da, TBMM'de en iyi şekilde temsil edeceğiz. İnşallah Balıkesir'i en iyi şekilde temsil edeceğiz. Allah inşallah mahcup etmez, hayırlı çalışmalar nasip eder" diye konuştu.

Çetin ise seçim çalışmalarında büyük fedakarlık gösteren eşi ve çocuğuna teşekkür ederek, Balıkesir'in sesi olacaklarını, Ankara'da en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Eskişehir

Eskişehir'i TBMM'de temsil etme hakkını kazanan CHP'li milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, mazbatalarını törenle aldı.

Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen mazbata törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, milletvekillerinin aileleri ve çok sayıda partili katıldı.

Mazbatalar, Usluer'e İl Seçim Kurulu Üyesi İsmet Kadir Bilgin, Çakırözer'e Başsavcıvekili Aydın Tekin, Yüksel'e İl Seçim Kurulu Üyesi Melih Hançer tarafından verildi.

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel'in mazbatası ise yurtdışında olması nedeniyle danışmanı Nurten Gündüz'e Başsavcıvekili Ayhan Gökalp tarafından teslim edildi.

Hatay

Hatay'da CHP'den milletvekili seçilen Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Ertem, mazbatalarını aldı.

Hatay Adliyesi'nde basına kapalı düzenlenen törenle mazbatalarını alan milletvekilleri, adliye çıkışı tebrikleri kabul etti.

Milletvekili Mevlüt Dudu, gazetecilere, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini ve 7 Haziran'da demokrasinin kazandığını belirtti.

Seçim sonucuna göre hiçbir partinin tek başına iktidar olamayacağını ifade eden Dudu, "CHP olarak bu konudaki görüşlerimizi dün parti meclisinde ifade ettik. Sayın genel başkanımız, ilkelerimizi açıkladı. Biz, kişi, kurum ve parti düzeyinde değil, ilkeler doğrultusunda bir birliktelikten yanayız. CHP, ilkelerimiz doğrultusunda hareket edecek her türlü koalisyonda olacaktır" dedi.

Milletvekili Serkan Topal da yaşanılacak bir Türkiye'yi yaratmak adına mazbatalarını aldıklarını vurguladı.

Gazetecilerin, yeni hükümetin nasıl şekilleneceği sorusunu yanıtlayan Milletvekili Hilmi Yarayıcı da, dün parti meclisinde konunun görüşüldüğünü ve hassasiyetler üzerine kurulu bir sürece girildiğini söyledi.

Yarayıcı, memleket, barış, özgürlük, adalet, insan hak ve hürriyetlerine ilişkin hangi parti olursa olsun, ortak paydada buluşmak istediklerini belirtti.

Kocaeli

Kocaeli'de MHP'den milletvekili seçilen eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, mazbatasını aldı.

Kocaeli Adliyesi'ne oğlu Mert, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ve partililerle gelen Sancaklı, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yıldız'dan aldı.

Sancaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatana hizmet etmek için çeşitli kulvarların bulunduğunu, bundan sonra Türkiye'ye milletvekili olarak hizmet edeceğini söyledi.

Türkiye ve Kocaeli'ye katkı sağlamak için gerekli çalışmaları yapacağını ifade eden Sancaklı, "Bunun için herkese söz veriyorum. MHP olarak genel başkanımızın talimatıyla Türkiye'nin sporu ve gençliğiyle ilgili yaklaşık 4,5 yıldır hazırladığımız bir program var. Gençliğe spor yaptıracağımız, Türk sporunun önünü nasıl spor açacağımızı, gençleri kötü alışkanlıklardan nasıl kurtaracağımız hakkında programımız hazır. Önümüzdeki günlerde bunların uygulamalarını hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Recep Çetin Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title