Haberler

MHP'li Depboylu'dan "Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümü" mesajı Açıklaması

Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, "Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha önce kadına seme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemizde maalesef bugün arzu ettiğimiz hedefe henüz ulaşmış değiliz." ifadesini kullandı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yapan Depboylu, Türklerin 5 bin yıllık devlet olma geleneğinde kadının sosyal yaşamın eşit ve değerli bir paydaşı olarak varlığını sürdürdüğüne dikkati çekti.

Depboylu, 8. yüzyılda Orhun abidelerinde de kadın-erkek arasında ayrımcılığın olmadığına dair ifadelerin yer aldığını anımsatarak şöyle devam etti:

"Biz kadının yeri ve önemi dendiğinde dönüp geçmişe bakar, o kutlu tarihte nice fedakar ve kahraman kadını görürüz. Pers Kralı'na boyun eğmeyen Türk kadın hükümdarı Tomris Hatun'u, yüz bin kişilik Sibir ordusunu komuta eden Boğarık Hatun'u, Tuğrul Bey Hemeden şehrinde kuşatıldığında yardımına koşan Altuncan Hatun'u, Hayma Ana'yı, Raziye Sultan'ı görürüz. Devlet yöneten, orduları kumanda eden, adalet dağıtan kadınlarımızı, adı imzası yoksa kabul görmeyen kanunnameleri biliriz."

Kurtuluş Savaşı'nda da Nene Hatun, Nezahat Onbaşı, Erzurumlu Kara Fatma, Çete Emir Ayşe, Gördesli Makbule, Kılavuz Hatice Hatunu, Tayyar Rahmiye, Şerife Bacı gibi daha nice kahraman kadınının yer aldığını hatırlatan Depboylu, şunları kaydetti:

"Bugün Türk kadının, seçme ve seçilme hakkını kanunen elde etmesinin 86. yılını kutladığımız özel bir gün ve aynı zamanda dünyada da kutlama günü olarak ilan edilmiş olan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha önce kadına seme ve seçilme hakkı tanıyan ülkemizde maalesef bugün arzu ettiğimiz hedefe henüz ulaşmış değiliz. Yerel yönetimlerde ve TBMM'deki kadın temsili oranının artması, siyasal alanda kadının desteklenmesi muhakkak ki ülkemizi ve milletimizi güçlü yarınlara taşıyacaktır. Kadınlarımızın siyasi alanda var olması, karar alma mekanizmaları ve devlet yönetiminde söz sahibi olması devletimizin ve milletimizin gücüne güç katacaktır."

Açıklamasında, "Biz kadınlarımızın eşsiz değerleri, yetenekleriyle sadece siyasette değil var oldukları her alanda alacakları roller ve sorumluluklarla gücümüze güç katacaklarına inanıyoruz." ifadelerine yer veren Depboylu, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 86. yıl dönümünü kutladı.

Kaynak: AA / Politika

Deniz Depboylu MHP Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title