Haberler

Japonya-ABD-Güney Kore savunma zirvesine Covid-19 engeli

Güncelleme:

Japonya, ABD ve Güney Kore arasında bu ayın ortasında Hawaii'de yapılması planlanan 3'lü savunma zirvesi, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Covid-19'a yakalanması nedeniyle iptal edildi.

Japonya, ABD ve Güney Kore arasında bu ay gerçekleştirilmesi beklenen üçlü savunma zirvesi, korona virüs engeline takıldı. Zirvenin, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Covid-19'a yakalanması nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Güney Kore Savunma Bakanı Seo Wook'un bu ay ortasında ABD'nin Hawaii adasında bir araya gelmesi bekleniyordu. Görüşme, Kuzey Kore'nin son balistik füze denemelerinin ve Çin'in bölgesel askeri faaliyetlerinin ele alınacak olması nedeniyle önem taşıyordu.

Covid-19'a yakalanmıştı

Covid-19 vaka sayılarında son zamanlarda artış görülen ABD'de Savunma Bakanı Austin'in 2 Ocak'ta virüs testinin pozitif sonuç verdiği duyurulmuştu. Austin, Savunma Bakanlığının resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, "Covid-19 testim pozitif çıktı. Bugün izinliyken evde semptom gösterince test yaptırdım. Belirtilerim hafif ve doktorumun talimatlarını takip ediyorum. Bu talimatlara göre önümüzdeki 5 gün boyunca kendimi evde izole edeceğim" ifadelerini kullanmıştı. - TOKYO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Koronavirüs Güney Kore Japonya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title