Haberler

İzmir'de yarım asırlık ağaç böyle yok edildi! Görüntülere tepki yağıyor

Güncelleme:

Ak Parti İzmir Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili'nin paylaştığı bir videoda sosyal medyada gündem oldu. Bir ağacın kesildiği anlar ait görüntüleri paylaşan Kişili, hesabından yaptığı açıklamada, "Karşıyaka'daki bu yarım asırlık çam ağacını yaşatmak çok mu zordu? İzmir'e aşık (!) sözde çevreci CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e soruyoruz: 'Taşıyamaz mıydı?' Bir kaşık suda fırtına koparan vicdanı, kendi eliyle yaptığı bu kıyıma nasıl elverdi?" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

TEPKİ ÇEKTİ

Büyük tepki çeken görüntüler kısa sürede yayıldı. Sosyal medya kullanıcıları konuyla ilgili attıkları tweet'lerde ağacın taşınabileceğine dair fikirlerini ve üzüntülerini paylaştı. O yorumlardan bazıları:

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

AK Parti'den İzmir Büyükşehir Belediyesine 'ağaç kesme' tepkisi

DAĞ: YAZIKLAR OLSUN

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı yazılı açıklamada Karşıyaka Şemikler Mahallesi 6276 Sokak üzerinde yol çalışması sırasında ortada kalan yaklaşık yarım asırlık fıstık çam ağacını kesen Büyükşehir Belediyesi ekiplerine tepki gösterdi. Ağacın başka bir yere taşınıp yaşamasının sağlanmadığını ifade eden Dağ, vatandaşlar tarafından çekilen ağaç kesme görüntülerini sosyal medya hesabında paylaştı.

Dağ, açıklamasında "Anladık hizmetten, icraat ve projeden bihabersiniz. Anladık ortaya elle tutulur, gözle görülür bir eser koyamıyorsunuz. Anladık bir fidan bile dikemiyorsunuz. Anladık anladık da bari olanı yıkmayın. Hangi projenize engel oldu o yarım asırlık çınar? Yazıklar olsun." ifadelerine yer verdi.Öte yandan AK Parti'li isimlerden de olaya tepkiler geldi.

İzmir'de yarım asırlık ağacın kesilmesi tepki çekti

"LAFA GELİNCE DOĞA DOSTU"

AK Parti İzmir Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Sefa Şahin ise şunları kaydetti: "Ormanlar yanarken 'Helikopter alacağız' diye para toplayan ancak helikopterin 'H'sini bile almayan CHP'li Tunç Soyer, şehrin göbeğindeki yarım asırlık çam ağacını bir emirle 5 saniyede kestirdi. Lafa gelince doğa dostu, gel gör ki doğa düşmanı, doğa katili Tunç Soyer. Yazık."

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli de kendileri Karşıyaka'yı yeşillendirirken onların 50 yıllık fıstık çamını kestiğini belirterek "Biz çöpleri toplarken onlar çöplüğe çeviriyor. Takdir kamuoyunun ve kıymetli Karşıyakalılarındır." paylaşımında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Milletvekili Hamza Dağ AK Parti İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (11)

EVO20 :

Yazıklar olsun istanbul'da ağaçlar taşındı diye ortalığı yakıp yıkan zihniyet ağacı kesiyor ama ses çıkaran yok! İkiyüzlü olduklarının bir kanıtı daha!

60
17
yanıtYanıtla
Kızıl:

Gerçekten yazıklar olsun. İzmirdeki ağaç kesildiği için( kesildiğine en az iki yüzlüler kadar bizde üzüldük) fırtına koparanlar memleketin ormanları bitti esemedi bile.

yanıt16
yanıt8
önder atsu:

Dinime küfreden müslüman olsa

35
29
yanıtYanıtla
Suleyman Kerkuk:

Gece yarısı o ağaca bir araba çarpsaydi ne yorum yapardınız?

15
48
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Biz biliyoruzki ne CHP ne akp’nin derdi ağaç bunların derdi oy

33
28
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Ağaç için ortalığı yıkanlar nerede? Yazık günah o ağaç birçok insandan daha kıymetli. Keseceğine söküp başka yere neden götürulmüyor. İstanbul İzmir vs belediyelerinin yaptığı ağaç kiyimina STK lar neden ses çıkarmıyor?

24
7
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

başta oksijen deposu kazdağları olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinde yüzbinlerce ağacı üç beş kuruşluk maden uğruna taş elde etmek için kesenlere ses veren yok bunları yapacağına ülkeyi yabancılarla doldurup sağa sola milyarlarca dolar israf etmeseydiniz olmazmıydı

11
18
yanıtYanıtla
Yunus N N:

O ağacın orada ne işi varmış?

9
14
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Dağdan gelip bagdakini mi koyuyorsun. O ağaç oradayken onu kesenler daha piyasa da yoktu. İnsan oğlu böyle bir mahlukattir. Gelir istila eder sonra sen burada ne geziyorsun diyip katliyam yapar

yanıt5
yanıt0
Tv 8:

Milletin anası ağlamış siz bir ağaca takip iktidara yaranmaya çalışıyorsunuz. Bu ağaçlar gibi nice ağaçlar rantci çeteler tarafından heba edildi o zaman niye ses çıkarmadınız.

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title