Haberler
Güncelleme:

İYİ Partili İbrahim Halil Oral'ın Kılıçdaroğlu hakkındaki "Alevi" çıkışına ilk tepki kendi partisinden

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Kılıçdaroğlu'nun alevi olması benim açımdan bir engel değil. Ama Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir" diyen İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın sözlerine partisinden tepki geldi. Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Maksadını aşan sözler" ifadesini kulandı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (12)

elif yildiz:

Alevi olsun olmasın bize ne. ama herşeyi unutuyor, yanlış konuşuyor. siz bu adama vekalet verir misiniz ? cok onemsediğiniz bir şeyi teslim edermisiniz? soruyroum ülkeyi emanet etmek icn hangisine güvenirsiniz. Erdoğan ve bahcelinin yapamadıgını bu nasıl yapsın

80
77
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

bunlar alevi sünni kürt türk kendi aralarında kavga ede ede ülkeyi yok edecekler bunlara ülkemi emanet edilir

74
63
yanıtYanıtla
Mustafa ESMER:

Bunlar bu masa ile secime girse ve kazansa 6 ay kendi aralarında anlasamazlar. Bunlara oy veren de saniyor ki ekonomiyi direk duze cikarip memleketi şaha kaldiracaklar! Eskiden sagın iki partisi bile bir araya gelip hukumeti goturemezdi, bu 6 benzemez neyi götürecek?

60
48
yanıtYanıtla
Başka Murat:

Bir vatandaşımız'ın alevi olması problem değil, alevi de bizim insanımız. Problem olan "Ermeni" olup, bunu saklaması. Müslüman olmayıp, Müslüman gibi görünmesidir. Asıl sorun olan bu. Samimi, düzgün ermenilere sözüm yok. Ama saklamak ne demek! Niye? Ermenistan da siyaset yapan gizli Türk var mı?

86
21
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Yahu , yeter !! Hasta ettiniz bizi , yok o sünni, şafii, bilmem alevi , hanbeli. Rahat bırakın insanları , kim neye inanıyorsa inansın. Ne kaşıyıp duruyorsunuz ! Yok o kürt , yok zaza , yok azeri , bıktık artık sizin zırt pırt bunları gündeme getirmenizden , öff bunalttınız bizi..

83
17
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

bu insanlar daha kendi içlerinde birlik olamamışlar ülkeyi nasıl birlikte yöneticekler yok abi asla güven vermiyorlar kimse kusura bakmasın

49
38
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

danışıklı dövüş, körler sağırlar birbirini ağırlar, Turgut Özel Kürt değilmiy di tek parti olarak iktidar oldu. 6 lı masa da birbirlerini tetikleyip ülkeyi daha fazla nasıl kutuplaştırabiliriz bunu çalışması yapılıyor sanırım,

37
28
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Herkesin mezhebi kendine. Sonuçta günah mı işliyorsunuz sevap mı işliyorusunuz. Yanlış yolda mısınız doğru yoldamısınız buna ALLAH karar verecek. Bunu düşmanlarımız kullanıp birbirimize düşürüyor.

44
8
yanıtYanıtla
Angino chere:

Türkiyede hala 10. Yüzyil sorunlarini asmaya calisiyorlar !! Alevi, kürt, Türk...... Orasi Türkiye Cumhuriyeti ve insanlar tek bir Bayragin altinda yasiyorlar, demekki o topraklarda dogup o Ülke nin kimligini tasiyan herkes TC vatandasidir. Bence bu ayirimcilar Siyaseti birakmali... Insanlara kötü örnek oluyorlar.

39
11
yanıtYanıtla
özen66:

bırbırıne zıt 7 partıyı bır araya getırırsen butur catlakların cıkmasıda normaldır

31
16
yanıtYanıtla
bekir yapici:

avrupada onlarca Türk asilli milletvekilleri belediye baskanlari hatta bakanlar var Türk ismi tasiyorlar ve hristiyan degiller avrupali insanin dinini mezhebini sorgulamiyor icraatina bakiyorlar bende inancli bir sunniyim ama insani ahlakina karekterine sözüne davranislarina bilgi ve becerisine göre degerlendiririm.

7
2
yanıtYanıtla
Murat Vural:

Alevilik diye bir mezhep veya bir din yoktur . Allah hepsine müslüman olmayı hidayet nasip etsin .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title