Haberler

HDP'li Paylan: "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var"

Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var." dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var." dedi.

Paylan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2022 yılı için sunduğu bütçenin 6 ayda çöktüğünü iddia etti. HDP'li Paylan, "Türkiye'nin bütçesini 6 ayda çökerten Sayın Erdoğan'ın işine derhal son vermeliyiz. Bunu da demokratik seçimlerle gerçekleştireceğiz. Ek bütçe ana bütçenin üçte ikisi kadar. Yanılma payı yüzde 5 değil, yüzde 10 değil, yüzde 65 oranında. Bütçenin çökmesinin sebebi Sayın Erdoğan'ın öngörüsüzlüğüdür." diye konuştu.

Yoksul vatandaştan toplanan verginin faize aktarıldığını ifade eden Paylan, AK Parti ve MHP milletvekillerinin bir bedel ödemesi gerektiğini, bunun da cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin maaş zamlarının geri alınmasıyla gerçekleşebileceğini savundu.

Yaşanan kayıpların karşılanması için kamu çalışanlarına yüzde 100 zam yapılması gerektiğini dile getiren Paylan, yapılması öngörülen zamların, daha işçinin, emekçinin cebine yansımadan elektriğe, doğal gaza gelen zamlarla eridiğini öne sürdü. Paylan, "İstenen ek bütçede vatandaşa daha fazla vergi var. Bu vergileri KDV ve ÖTV'ye yapılacak zam ile toplayacaklar. Vergilerimiz, dolar ve avro ile garanti ödeme sözleşmesi yapılan köprü, otoyol ve hastanelere gidiyor. Çiftçiye 13 milyar lira, faize 90 milyar lira ayrılıyor bu bütçede. Biz bu bütçeye en etkin muhalefeti yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Diyarbakır Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title