Haberler

Hakkari'de Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni

Başbakan Binali Yıldırım, "Vaktiyle 'Biz Türkiye partisi olduk' diyerek, gelip sizden oy isteyen HDP'liler bugün gelebiliyor mu yanınıza?

Başbakan Binali Yıldırım, "Vaktiyle 'Biz Türkiye partisi olduk' diyerek, gelip sizden oy isteyen HDP'liler bugün gelebiliyor mu yanınıza? Gelemezler, çünkü iradelerini onlar Kandil'e verdiler Kandil'e, Kandil'e sattılar kendilerini ama hiç merak etmeyin o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Yüksekova İpekyolu Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Meydanda AK Parti öncesi dönemi hatırlamayan gençlerin bulunduğunu ifade eden Yıldırım, "Eski Türkiye'de" vatandaş odaklı siyaset yapılmadığını belirtti.

Yıldırım, "Koalisyonlarla, krizlerle ülkemiz zaman kaybetti. Gençlerimizi cinayete azmettiren, çocuklarımızı ölüme gönderen terör örgütleri zayıf iktidarları iyi kullandılar." diye konuştu.

"Annelerin gözyaşı asla onların derdi değildi"

Terör örgütlerinin bölgeye çok zarar verdiğini vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Onlar için önemli olan siz değildiniz, sizin mutluluğunuz değildi, hatta siz ne kadar mutsuz olursanız onların işine o kadar fazla geliyordu. O caniler, o alçaklar sadece kanlarına gidikleri, ölüme gönderdikleri insanların örgütle ilişkisiyle alakadar oluyorlardı. Annelerin gözyaşı asla onların derdi değildi. Bu yavrularımızın, gençlerimizin geleceği, onların eğitimi, yaşlıların sağlık sorunları onları asla ilgilendirmedi. Onların kendilerinin de analarına, babalarına hiçbir faydası olmadı, ülkelerine hiçbir faydası olmadı. O günler artık geride kaldı. İşte Yüksekova Meydanı, bu meydan ne diyor? Bu meydan diyor ki 'Artık bu topraklarda teröre yer yok'. Terörden eser kalmayacak, köklerini kazıyıncaya kadar bu mücadele kararlılıkla devam edecek, bundan emin olabilirsiniz. Türkiye 80 milyon vatandaşıyla Kürt'üyle, Türk'üyle artık kolkola, el ele, birlikte aydınlık yarınlara."

"Şehitlerimizi unutmayacağız

Hiç kimsenin Türkiye'nin insanlarını birbirine düşüremeyeceğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "AK Parti Hakkari birinci sıra milletvekili adayımız, kardeşimiz, yol arkadaşımız Ahmet Budak'ı çocuklarının gözü önünde katleden bu alçaklar değil mi?" dedi.

Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Gözleri önünde babası PKK'lı teröristlerce öldürülen 12 yaşındaki Samet, babasının cenazesinde İbrahim suresinin 47'nci ayetini taşıdı. 'Allah kimsenin yaptığını yanına bırakmaz'. Çukurca'da havan mermisiyle 5 yaşındaki Viyan Kanat'ı, 10 yaşındaki Doğan Kanat'ı katleden de bu alçaklar değil mi? İki evladımızı alçakça katlettiler. Yer ve gök şahit olsun ki şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız, aziz şehitlerimizin ve onların yakınlarının intikamını en acı şekilde alacağız. Şehitlerimizin, gazilerimizin emanetine sahip çıkacağız. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını bu alçaklardan soracağız. Bu toprakları onlara dar edeceğiz, dar."

Türkiye'nin bir daha eski Türkiye olmayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, terör örgütünün anaların ve babaların gözlerinin yaşlı kalmasını asla başaramayacağını, faili meçhul cinayetleri tezgahlayanların da yok olup gideceğini bildirdi.

Yıldırım, "Devlet içinde devlet kurmaya çalışan yapılar, çeteler, PKK, FETÖ artık bu topraklarda iş tutamayacaklar. Onları besleyen, bakın bu terör örgütlerinin ipi aynı yerde, bir gövdenin kolları gibi. Bir kolu FETÖ, bir kolu PKK, bunları idare eden yer aynı. Onları besleyen güçler, onların arkasındaki devletler de iyi bilsin onlara da rahat yok." dedi.

Başbakan Yıldırım, bölücü terör örgütünün İslam'la kavgalı olduğunu ve halkı bir arada tutan değerlerle de kavgalı bulunduğunu kaydetti.

"Örflerimizle, adetlerimizle, törelerimizle bunların hiçbir alakası yok. Terör örgütü bizim manevi değerlerimizle, inançlarımızla kavgalı. Bu yolda ne yazık ki yıkıcı etkileri olmuştur ama artık bu yaraları sarma zamanı gelmiştir." diyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Meşru siyaseti gayrı meşru emelleri için kullananları yüzüstü bıraktınız, Allah sizden razı olsun. Vaktiyle 'Biz Türkiye partisi olduk' diyerek gelip sizden oy isteyen HDP'liler bugün gelebiliyor mu yanınıza? Gelemezler, çünkü iradelerini onlar Kandil'e verdiler Kandil'e, Kandil'e sattılar kendilerini ama hiç merak etmeyin, o Kandil'i de söndüreceğiz, onları da söndüreceğiz. Sizlere çukur siyasetini boşa çıkardığınız ve şiddeti reddettiğiniz için teşekkür ediyorum. 15 Temmuz'da milli iradeye darbe yapan terör örgütü karşısında işte bugün olduğu gibi bayraklarınızı alıp sokağa koştunuz, Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktınız, Başbakanınıza sahip çıktınız, hükümetimize sahip çıktınız, Türkiye'ye sahip çıktınız. Daima devletin yanında, hükümetin yanında oldunuz, Allah sizden razı olsun. Biz sizinle aynı kıbleye yönelmişiz, Sizinle bizim kardeşliğimizi Cenab-ı Mevlam tayin etmiş. Biz, siz iman ve ahiret kardeşiyiz ve Türkiye Cumhuriyeti olarak sizlerin emrine amadeyiz, sizlerin hizmetkarıyız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Yüksekova Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title