Haberler

Estonya, İsrail'den 500 adet anti-tank füzesi satın alacak

Güncelleme:

Estonya, İsrail'den 500 adet Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesi sipariş etti.

Estonya, İsrail'den 500 adet Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesi sipariş etti. Bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek ilk teslimat, eğitim füzeleri gibi yardımcı teçhizatı içerecek.

Estonya medyasında yer alan habere göre Estonya Savunma Bakanlığı, İsrailli şirket Rafael Advanced Defense Systems tarafından üretilen Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesinden 500 adet sipariş verdi. Estonyalı askeri yetkililer söz konusu füzelerin ülkenin tanksavar savunma kapasitesini önemli ölçüde arttıracağını belirtirken, eğitim füzeleri gibi yardımcı teçhizatı içerecek ilk teslimatın bu yıl içerisinde yapılacağı ifade edildi. Estonya Genelkurmay Başkanı Eero Rebo yeni füzelerin önceye kıyasla orduya daha etkin muharebe gücü sağlayacağını, düşmanı daha uzak mesafeden isabetli bir şekilde etkisiz hale getirmesine yardımcı olacağını kaydetti.

Estonya, füzelere ek olarak yeni silahların orduda kullanılmaya başlanması esnasında ortaya çıkacak maliyeti düşürecek, aynı zamanda savaş alanında askeri birimlerin etkinliğini önemli ölçüde arttıracak eğitim teçhizatları da satın alacak.

Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesi 2 kilometre menzile sahip, "ateşle ve unut" tipi bir füze sistemi. Estonya kısa süre önce de İsveç merkezli savunma ve havacılık şirketi SAAB'dan 300 adet Carl-Gustaf M4 silah sistemi satın almıştı. - TALLİNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Estonya İsrail Spike Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title