Haberler

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Bodrum'da

Muğla’nın Bodrum ilçesinde AK Parti mitingine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) eleştirilerde bulundu.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde AK Parti mitingine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) eleştirilerde bulundu.

Bodrum'da partililere seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti'nin yaptığı hizmetleri anlattı. Çavuşoğlu CHP'nin projelerini eleştirirken, MHP'ye de seslendi.

Bodrum İskele Meydanı'nda düzenlenen mitinge AK Parti Muğla milletvekili adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Muhittin Kayabaş ve Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp katıldı.

Yaklaşık 2 bin 500 kişiye seslenen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 yıl önceki Türkiye'yi değerlendirerek konuşmasına başladı. Çavuşoğlu, Bodrum'a AK Parti iktidar olmadan önce turist gelmediğini belirterek, "15 sene öncesine dönmek ister misiniz? Gecelik 7 bin faizleri yaşamak ister misiniz? Bodrum'a o gün de turist geliyordu, bugün de turist geliyor. Turistin cebindeki paranın değeri her 10 dakikada bir farklılaşıyordu. Türk parası yüzde 200 değer kaybediyordu. 6 sıfırlı, bol enflasyonlu günler dönmek ister miyiz? Anayasa kitapçığının bir uç uçtan gitmesiyle ekonomik krizler, siyasi krizler yaşayan Türkiye'yi hatırlamak bile istemiyoruz. Karanlık günleri hatırlamak istemiyoruz. Atatürk'ün bizlere gösterdiği asıl hedef, ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasıdır. Her şeyde, insan haklarında, demokraside, eğitimde, hukukun üstünlüğünde ileri olması gerekir. Son 14 yılda en çok bütçeyi eğitime alıyoruz. Çünkü Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"FETİH KUTLAMASINA DA MONTAJ DEDİLER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Fetih kutlamasıyla ilgili olarak bazı çevrelerin 'montaj' yorumunda bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, "Çok kalabalıktı, bugün gördük bazı yerlerde, buna da montaj diyorlar. Alıştılar montajlara, şantajlara, hilelere, kasetlere. İstanbul'daki o kalabalığa da montaj demeye başladılar, hazmedemiyorlar bunlar" ifadelerini kullandı.

"CHP'NİN PROJESİNDEN HİÇBİR ŞEY ANLAMADIM"

CHP'nin Türkiye'nin lojistik merkez olma projesini de eleştiren Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye lojistikte merkez olacakmış. Bir yerden bir yere gidecekmiş dediler, bir şey anlamadım. Türkiye zaten merkez oldu. Lojistikte, ticarette, turizmde merkez, Türkiye turizm destinasyonu bakımından ilk 7'sini içinde. Ticarette, ihracatta, üretimde, lojistikte bir numara, Marmara'da rayları denizin altından geçirdik. Londra ile Pekin'i bağlamışız. Şimdide Bakü ile Kars'ı demir yolu ile bağlıyoruz, eski tarihi İpek yolunu demir ağlarla yenden canlandırıyoruz. Birisinin hala haberi yok" dedi.

"ASIL YOBAZLAR BİZE YOBAZ DİYENLERDİR"

Dindar oldukları için Yobaz olarak anıldıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Birileri çağdaş geçiniyor. Birileri bizleri yobaz görüyor. Bizim için 'Bunlar yobaz, dindar' ifadelerini kullanıyorlar. Biz dindarız, biz inanıyoruz ama yobaz değiliz. Herkesin dinine, inancına saygımız var. 14 yıldır kimsenin hayatına karışmadık, hiçbir mahalle baskısı yapmadık. Ama gidin bir yerde AK Parti'nin şu hizmeti de iyidir, diyen sizi linç ederle, esas yobazlık budur. Başkalarına hoşgörüsüzlük budur, Avrupa'da hoşgörüsüzlükten, ırkçılıktan yakınıyoruz ama esas hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık maalesef bizim ülkemizde var. Mahalle baskısını yapanlar da onlar. Biz çağdaşız diyorlar, kadınlar üzerinden siyaset yaparlar. Onların çağdaşlığı, kadınlara zorla başını açtırmaktır, bizim için başı açık kadın da, kapalı kadın da aynıdır, hepsi eşittir" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, mitingin ardından Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarlarının sıkıntılarını dinledi. Daha sonra Bodrumlu esnafları teker teker gezen Çavuşoğlu, Ankara'ya gitmek üzere şehirden ayrıldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mevlüt Çavuşoğlu Ak Parti Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title