Haberler

Cornel West, 2024 başkanlık seçimlerine Halkın Partisinden aday olduğunu açıkladı

Güncelleme:

NEW ABD'de akademisyen ve aktivist Cornel West, 2024 başkanlık seçimlerine Halkın Partisinden aday olduğunu açıkladı.

West, Twitter'dan yayımladığı video mesajında, "hakikat ve adalet için" gelecek sene yapılacak başkanlık seçimlerine Halkın Partisinden aday olduğunu duyurdu.

Mesajında kimseden nefret etmediğini söyleyen ve "kenara itilmişleri güçlendirmekten" bahseden West, "Hiçbir siyasi parti Wall Street, Ukrayna, Pentagon ve büyük teknoloji şirketleri hakkında gerçeği söylemek istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

West, mesajında maaşlar, uygun fiyatlı barınma, kadınların kürtaj hakkı, sağlık hizmetleri ve iklim değişikliğinin yanı sıra "Amerikan demokrasisinin tahribatı" gibi konuları önemsediğini vurguladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ı "neo-faşist" olarak niteleyen West, mevcut Başkan Joe Biden'ı ise "süt çocuğu neo-liberal" olarak tanımladı.

Kendisi de siyahi bir filozof olan West, ırkçılık ve demokrasi gibi konulardaki çalışmalarıyla biliniyor ve siyahi hakları konusundaki aktivizmiyle öne çıkıyor.

Princeton ve Harvard gibi ABD'nin önde gelen üniversitelerinde hocalık yapmış olan West, halihazırda Union Theological Seminary okulunda felsefe profesörü olarak görev yapıyor.

Halkın Partisi, 2016 başkanlık seçimlerinden sonra 2017'de Demokrat Senatör Bernie Sanders'ı destekleyen Nick Brana tarafından "ABD'de yeni ve büyük bir ilerici popülist parti inşa etme" hedefiyle kurulmuştu.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den adaylıklarını duyuran isimler arasında eski ABD Başkanı Donald Trump, Florida Valisi Ron DeSantis, eski ABD BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy, iş insanı Perry Johnson, muhafazakar siyahi radyo sunucusu Larry Elder, Senatör Tim Scott ve siyasetçi Asa Hutchinson gibi isimler yer alıyor. Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de bu hafta içinde adaylığını resmen duyurması bekleniyor.

Demokrat Partiden ise Başkan Joe Biden, eski ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni Robert F. Kennedy Jr. ve yazar Marianne Williamson, adaylıklarını resmen duyurmuştu.

Kaynak: AA / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Cornel West Twitter Politika Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title