Haberler

CHP'li Çeviköz: "İktidarın, Suriyeli sığınmacıları gönderme politikasının gönüllülükle alakası yok"

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, "İktidarın, Suriyeli sığınmacıları gönderme politikasının hiçbir şekilde gönüllülükle alakası yoktur.

CHP İstanbul Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, "İktidarın, Suriyeli sığınmacıları gönderme politikasının hiçbir şekilde gönüllülükle alakası yoktur." dedi.

Çeviköz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin bugün Ukrayna'daki insan hakkı ihlallerini görüşeceğini belirterek, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için girişimlerin artırılması gerektiğini söyledi.

Suriyeli sığınmacıların, bazı siyasi partilerce iç politikada bir "sömürü" unsuruna dönüştürüldüğünü ifade eden Çeviköz, bu konuda en tutarlı politikayı partisinin izlediğini vurguladı.

İktidarın, CHP'nin taleplerine rağmen bu konunun 2011 yılından bu yana TBMM çatısı altında görüşülmesine izin vermediğini dile getiren Çeviköz, iktidarın herhangi bir tutarlılığa sahip Suriyeli sığınmacı politikası bulunmadığını, bu kişilerin sayısının bile net olarak açıklanamadığını öne sürdü.

BM verilerine göre, Suriyeli sığınmacıların yaklaşık yüzde 70'inin, şartlar değiştiğinde kendi ülkelerine dönmek istediklerini aktaran Çeviköz, şunları kaydetti:

"Gönüllü olarak dönmek demek, ayrılmak zorunda kaldıkları; tahrip edilmiş köylerine, yurtlarına geri dönmek demektir. Ama bugün iktidarın izlediği politika, bu insanları, doğup büyüdükleri yerler ihya edilerek oralara gönüllü olarak dönmelerini sağlamak değil, Suriye'nin demografik yapısıyla oynayarak ve bir toplum mühendisliği yaparak sözde gönüllü kisvesi altında doğup büyümedikleri Suriye topraklarına göndermek şeklindedir. İktidarın, Suriyeli sığınmacıları gönderme politikasının hiçbir şekilde gönüllülükle alakası yoktur."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title