Haberler

CHP'den poster ve bayrak yakılmasına kınama

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Sınırımızda yaşanan gösterilerde en kutsal değerimiz olan birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin yakılmasını şiddetle kınıyorum.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, "Sınırımızda yaşanan gösterilerde en kutsal değerimiz olan birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin yakılmasını şiddetle kınıyorum." dedi.

Topal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin barışçıl politikalara yönelmesini ihanet olarak gören dış güçlerin, İdlib bölgesindeki teröristleri Cilvegözü'nden, başta Hatay olmak üzere Türkiye'yi yakacak cehennem ateşini ihraç etmeye çalıştığını söyledi.

Bir kaç gündür İdlib'te ellerinde ÖSO bayrakları El Nusra'nın teşvikiyle binlerce militanın Suriye tarafına bakan sınır kapısına saldırdığını dile getiren Topal, TOMA'lara, askeri araçlara, güvenliği sağlayan askere, polise taş attığını, sopalarla vurduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerinin ve Türk bayrağının yakıldığına işaret eden Topal, Türk bayrağını yakacak, güvenlik güçlerine saldıracak cesaretin nereden bulunduğunu sordu.

Topal, "Sınırımızda yaşanan gösterilerde en kutsal değerimiz olan, birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi bayrağımızın yakılmasını şiddet ve nefretle kınıyorum. Aynı gösterilerde Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin yakılmasını da şiddetle kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağını ve Cumhurbaşkanı'nın posterini yakmak, onu bir protesto aracı olarak kullanmak asla kabul edilemez. Hiç kimsenin Türkiye'ye hakaret etmesine izin vermeyiz. Bu hadsizlere de en ağır tepkiyi vermekten asla geri durmayız." diye konuştu.

Milletin birliğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı makamının kendileri için önem gösterdiğini, Cumhurbaşkanı'nın kim olduğu değil temsil ettiği değerlerin kendileri açısından önemli olduğunu belirten Topal, Cumhurbaşkanı'nın posterlerinin yakılmasının birliklerine yönelik saldırı olarak gördüklerini söyledi.

Topal, "Sayın Erdoğan, size bu şekilde davranılmış olunabilir ve siz buna sessiz kalabilirsiniz. Ama biz sessiz kalmayacağız. Çünkü bu makam miras değildir. Temsil ettiğiniz makam sizin şahsi makamınız değim, 81 milyon vatandaşın ortak makamıdır. O makam bu milletin onurudur. Sayın Cumhurbaşkanı, o yüce makamın sorumluluğunu yerine getirmenizi bekliyoruz. Aksi takdirde bu hesabı soracak Kuvayımilliye ruhunu taşıyan 81 milyon vatan evladı var." dedi.

Topal, Türkiye'nin desteğini almış kimi gruplar dahil Türkiye'yi protesto etmekten kaçınmadığını ifade ederek milyonlarca Suriyeliye ev sahipliği yapan Türkiye'nin neden protesto edildiğini, neden Türk bayrağının yakıldığını sordu.

Tüm bunlar göz önünde alındığında yapılan eylemlerin planlı olduğunu belirten Topal, Türkiye'nin, Suriye politikasında akılcı değişiklikler yapmadığı sürece benzer soruları yaşayacağını savundu.

Bu gösterilerden Türkiye'nin yeni ve planlı bir göç dalgasıyla karşı karşıya bırakılmak istendiğinin anlaşıldığını kaydeden Serkan Topal, "Cihatçı, selefi, kimi terör yapılarının içimize sokulma girişimi artık net şekilde anlaşılmıştır. Bunlar iç barışımızı ve huzurumuzu bozmaya yönelik girişimler olarak değerlendirilmeli ve derhal önlemler alınmalıdır. Bu cihatçı örgütlerin bundan sonra ilk işleri sığınmacıları çeşitli sorunlar ortaya atarak kışkırtmak olacaktır. Hedef Hatay'dır. " değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title