Haberler

CHP'den Kobi'lerin Sorunları İçin Araştırma Önergesi

CHP, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) sorunlarının belirlenerek, çözüm yollarının tespit edilmesi için araştırma önergesi verdi.

CHP, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) sorunlarının belirlenerek, çözüm yollarının tespit edilmesi için araştırma önergesi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'nin, 2017 yılının bitmesine az bir süre kala, çok ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya olduğu savunuldu.

Resmi rakamlara göre 3 milyon 443 bin kişinin işsiz olduğu belirtilen gerekçede, bu yılın ilk 8 ayında Türkiye'ye net uluslararası doğrudan yapılan yatırımın, bir önceki yıla göre yüzde 14,9 azaldığı, yaşanan ekonomik zorluklar ve siyasi basiretsizliklerin, en çok küçük girişimcileri, KOBİ'leri etkilediği iddia edildi.

Gerekçede, sağlıklı ve sürdürülebilir bir büyüme ve kalkınma için KOBİ'lerin belkemiği vazifesi gördüğüne işaret edilen önergede, özellikle son yıllardaki ekonomik verilerin, KOBİ'lerin ne kadar ciddi sıkıntılar çektiğini ve AK Parti politikalarının yetersizliğini gözler önüne serdiği öne sürüldü.

Uluslararası rekabet gücüne sahip olan büyük ölçekli firmalar ile KOBİ'lerin iş birliğinin artırılabilmesi için çaba gösterilmesi gerektiği vurgulanan önergenin gerekçesinde, şunlar kaydedildi:

"KOBİ'lerin rekabet güçlerinin artırılması ve büyümelerinin sağlanması, ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi sürecinde KOBİ'lerin gözetilmesi, Ar-Ge ve yenilik kapasitelerinin geliştirilmesi, 4. Sanayi Devrimi'ne ve dijitalleşmeye ayak uydurabilmeleri, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması gibi temel sorun alanları, bir an evvel Meclis çatısı altında kurulacak bir araştırma komisyonunda, tarafların ve uzmanların görüşlerini ve önerilerini bildirebilecekleri bir zeminde tartışılarak çözüme kavuşturulmalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Didem Engin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title