Haberler

Çanakkale'de CHP 11, AK Parti 10, İyi Parti 2 Başkanlık Kazandı

ÇANAKKALE'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, merkez ilçe ile birlikte toplam 6 ilçe ile 5 belde CHP, 4 ilçe ile 6 belde AK Parti, 2 ilçeyi de İYİ Parti kazandı.

ÇANAKKALE'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, merkez ilçe ile birlikte toplam 6 ilçe ile 5 belde CHP, 4 ilçe ile 6 belde Ak Parti, 2 ilçeyi de İYİ Parti kazandı. MHP ise belediye başkanlığı kazanamadı.

Çanakkale'de 3 dönemdir Belediye Başkanı olan Millet İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tekrar kazandı. Bozcaada ve Gelibolu'da da CHP'li mevcut başkanlar yine seçimi kazandı. Gelibolu'da CHP'li Mustafa Özacar, Bozcaada'da CHP'li Hakan Can Yılmaz kazandı. CHP bu ilçelere ilaveten Ayvacık'ta Mesut Bayram, Bayramiç'te Mert Uygun ve Çan'da Bülent Öz ile Ak Parti'den belediyeleri devraldı. Buna karşı Biga ilçesinde İsmail Işık ile seçimi kaybedip, bayrağı Ak Parti'li Bülent Erdoğan'a kaptırdı.

Ak Parti ise Lapseki'de Eyüp Yılmaz, Yenice'de Veysel Acar ve Ezine'de Güray Yüksel ile mevcut başkanlıkları korudu. Ak Parti, Biga'da Bülent Erdoğan ile belediyeyi kazandı. Ancak AK Parti Bayramiç, Ayvacık, Eceabat ve Çan ilçelerinde belediyeleri kaptırdı.

Daha önce Çanakkale'de sadece Gökçeada ilçesinde bayrağı dalgalanan İYİ Parti, Ünal Çetin ile mevcut durumu korudu. İYİ Parti, belediyelere seçimi kazanan Saim Zileli ile Eceabat ilçesini de dahil etti.

MHP ise Çanakkale merkez ilçe, ilçeler ve beldelerde belediye başkanlığı kazanamadı.

BELDELER

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde CHP'li Birol Arslan, Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinde CHP'li Cengiz Balkan, Gelibolu'nun Evreşe beldesinde AK Parti'li Ali Kamil Soyuak, Çan ilçesinin Terzialan beldesinde AK Parti'li Tuncay Göğmen, Yenice'nin Kalkım beldesinde AK Parti'li İbrahim Taşkın, Biga'nın Gümüşçay beldesinde AK Parti'li Adnan Pastırmacı, Lapseki'nin Çardak beldesinde CHP'li Metin Semerci, Ezine'nin Geyikli beldesinde AK Parti'li Mevlüt Oruçoğlu, Biga'nın Karabiga beldesinde AK Parti'li Ahmet Elbi, Gelibolu'nun Kavakköy beldesinde CHP'li Necati Kopça, Lapseki'nin Umurbey beldesinde CHP'li Erdal Doğan resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığını kazandı. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İYİ Parti Çanakkale AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title