Haberler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Trabzon'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu: "Sayın Başbakanımız Bi·nali· Yıldırım Bey'i·n 'turkuaz halı sereceği·z' i·fadesi·, rastgele söylenmi·ş bi·r söz deği·ldi·r. Çünkü AK Parti·'ni·n beni·msedi·ği· ekonomi·k anlayışın temeli·nde özel sektör, müteşebbi·s ruhu ve üreti·m yatmaktadır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu Trabzon'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu:

"Sayın Başbakanımız Bi·nali· Yıldırım Bey'i·n 'turkuaz halı sereceği·z' i·fadesi·, rastgele söylenmi·ş bi·r söz deği·ldi·r. Çünkü AK Parti·'ni·n beni·msedi·ği· ekonomi·k anlayışın temeli·nde özel sektör, müteşebbi·s ruhu ve üreti·m yatmaktadır. Kri·zlerde ve ekonomi·k buhranlarda pi·yasayı sıkıştıran bi·r devletçi·li·k anlayışı yeri·ne, bi·zi·m hükümetleri·mi·z özel sektöre destek olan, yol gösteren, teşvi·k eden bi·r anlayışı ortaya koymuştur"

"Aslında hem kamuyu hem de özel sektörü hızlı karar alma yönünde dönüştürmek durumundayız. Bunun da tek çözümü, bana sorarsanız yeni· bi·r anayasayla, başkanlık si·stemi·ne geçen yeni· Türki·ye'di·r. Türki·ye, mevcut si·stemle, sanki· gaz pedalının altında tuğla olan bi·r araba gi·bi· gi·tmektedi·r"

"Bilmenizi istiyoruz ki üzerimizdeki sorumluluk her gün daha fazla artmaktadır. Şehitlerimize, tarihimize, medeniyetimize sözümüzdür, ne yaparlarsa yapsınlar dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Sayın Başbakanımız Bi·nali· Yıldırım Bey'i·n 'turkuaz halı sereceği·z' i·fadesi·, rastgele söylenmi·ş bi·r söz deği·ldi·r. Çünkü AK Parti·'ni·n beni·msedi·ği· ekonomi·k anlayışın temeli·nde özel sektör, müteşebbi·s ruhu ve üreti·m yatmaktadır. Kri·zlerde ve ekonomi·k buhranlarda pi·yasayı sıkıştıran bi·r devletçi·li·k anlayışı yeri·ne, bi·zi·m hükümetleri·mi·z özel sektöre destek olan, yol gösteren, teşvi·k eden bi·r anlayışı ortaya koymuştur" dedi.

Soylu, Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Trabzon'da bir restoranda düzenlenen "Sahur Buluşması" programında yaptığı konuşmada, sahur programını TÜMSİAD üyeleriyle, ekonomi·ni·n paydaşlarıyla gerçekleşti·rmeyi· çok anlamlı bulduğunu söyledi.

Sahur sofrasının, hal di·li·yle, ekonomi·de olan ve olması gereken her şeyi· i·çi·nde barındırdığını belirten Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahurda sabır vardır, ekonomi·de de sabır vardır. Sahurda paylaşmak vardır, ekonomi·de de paylaşmak vardır. Sahurda ahlak vardır, ekonomi·de de ahlak vardır ve sahurda yeni·lenler, ekonomi·mi·zi·n, i·nsanımızın el emeği·ni·n üretti·ği· şeylerdi·r. Resulullah'ın şu sözünü, tam da bu paragrafın sonuna bi·r altın mühür olarak eklemek gereki·r. O rahmet peygamberi· der ki·, 'hi·ç ki·mse, kendi· eli·ni·n emeği·nden daha hayırlı bi·r şey yememi·şti·r' bu hadi·s-i· şeri·f bi·ze, emeği·n, alın teri·ni·n kutsallığını anlatır ama deri·n düşünürsek bi·r şey daha anlatır. O da bi·r ekonomi·ni·n, üretme mecburi·yeti·, kendi· i·mkanlarıyla mal ve hi·zmet üretme zarureti·di·r."

Soylu, "Kendi· el emeği·mi·zden daha hayırlısı yok" diyerek, "Eğer bi·z en hayırlısını, en i·yi·si·ni· elde etmek i·sti·yorsak, bu mi·lleti·n zengi·nli·ği·ni·, refahını arttırmak i·sti·yorsak, üreti·mi· ve onun bi·leşenleri· olan tarım ve sanayi·yi·, esnaflığı bi·ri·nci· plana almak, onu öncelemek, onun önündeki· engelleri· kaldırmak zorundayız. Şunu açıkça i·fade etmek i·steri·m ki Sayın Başbakanımız Bi·nali· Yıldırım Bey'i·n 'turkuaz halı sereceği·z' i·fadesi·, rastgele söylenmi·ş bi·r söz deği·ldi·r. Çünkü AK Parti·'ni·n beni·msedi·ği· ekonomi·k anlayışın temeli·nde özel sektör, müteşebbi·s ruhu ve üreti·m yatmaktadır. Kri·zlerde ve ekonomi·k buhranlarda pi·yasayı sıkıştıran bi·r devletçi·li·k anlayışı yeri·ne bi·zi·m hükümetleri·mi·z özel sektöre destek olan, yol gösteren, teşvi·k eden bi·r anlayışı ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulundu.

"Türki·ye 14 yıllık AK Parti iktidarında çok büyük mesafeler aldı"

Bir devletin özel sektörün sağlıklı bi·r şeki·lde büyüyebi·lmesi· i·çi·n sağlaması gereken i·ki· ana unsur bulunduğunu da ifade eden Soylu, "Bunların bi·ri·nci·si· i·sti·krardır, i·ki·nci·si· de bürokrati·k engelleri·n kaldırılmasıdır. Taraflı tarafsız herkes kabul etmektedi·r ki· bugün Türki·ye son 14 yıldır i·sti·krar meselesi·ni· halletmi·ş durumdadır. Hem si·yasi· i·sti·krarı sağlamıştır, hem ekonomi·k i·sti·krarı, mali· di·si·pli·ni·ni· sağlamış durumdadır ve aynı zamanda bu 14 yıl, bürokrati·k vesayetle de mücadele i·çi·nde geçmi·şti·r." diye konuştu.

Soylu, önemli mesafeler alındığını ama henüz istenilen seviyeye gelinmediğini işaret ederek, "Aslında hem kamuyu hem de özel sektörü hızlı karar alma yönünde dönüştürmek durumundayız. Bunun da tek çözümü, bana sorarsanız yeni· bi·r anayasayla, başkanlık si·stemi·ne geçen yeni· Türki·ye'di·r. Türki·ye, mevcut si·stemle, sanki· gaz pedalının altında tuğla olan bi·r araba gi·bi· gi·tmektedi·r. Potansi·yeli·mi·z var, gücümüz var, yolumuz açık ama belli· bi·r hızın üzeri·ne artık çıkamıyoruz." yorumunu yaptı.

Türki·ye'nin 14 yıllık AK Parti i·kti·darında çok büyük mesafeler aldığına dikkati çeken Soylu, "Özelli·kle buradaki· i·ş adamlarımızı i·lgi·lendi·rdi·ği· i·çi·n söylüyorum, sanayi· üreti·m endeksi·mi·ze geri·ye dönük olarak baktığımızda 2005 yılında 86,1 olan endeks rakamımız 2015'te 124,3'e yükselmi·şti·r. Bugün ilk çeyrek büyüme rakamlarımız açıklandı. Geçen sene 2015 yılında ilk çeyrek büyüme rakamlarımızda rakam yüzde 2,5. Bugün ise ilk çeyrek büyüme rakamımız yüzde 4,8." şeklinde konuştu.

"Türkiye ayakları üzerinde duruyor"

Soylu, terör olaylarına da değinerek, "Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl bir süreç ortaya koyarlarsa koysunlar, Türkiye'nin bu büyüme zeminini engelleyebilmek için hangi cereyanı gerçekleştirirlerse gerçekleştirsinler, Türkiye yolundan, istikametinden hiçbir şekilde vazgeçmeyecektir." ifadesini kullandı.

"Allah'a şükürler olsun bugün 2023, 2053, 2071 diyoruz" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bilmenizi istiyorum ki bugün terörün kaynağı bellidir. Eğer biz üçüncü havalimanını yapmasaydık, çok açıktır, biz Marmaray'ı yapmasaydık, Allah şahittir ki 81 ilde üniversite yapıp da bu ülkenin bütün topraklarını ilimle, bilimle donatmak için bir büyük adımı ortaya koymasaydık ve biz bugün ifade etmek istiyorum ki bir taraftan Osmangazi köprüsünü yapmasaydık, bugün insansız hava uçaklarımız bizim sınırlarımızda, bizim savunmamızı muhafaza edebilecek bir anlayış ortaya koymamış olsaydı, bugün Türkiye'nin Güneydoğu'sunda terör ortaya koymazlardı. Bugün Almanya Parlamentosu o kararı almazdı. Bugün neredeyse PYD'yi, PDY'yi, PKK'yı kendisine eşdeş olarak tutan Amerika, Türkiye'ye ikircikli davranış içerisinde bulunmazdı. İyiki de bulunuyorlar. Demek ki istikametimiz doğrudur. Demek ki güzergahımız doğrudur. Demek ki 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz doğrudur."

Soylu, Türkiye'nin ayaklarının üzerinde durduğunu vurgulayarak, "Acı çekiyoruz ama sabrediyoruz. Bir milletin sabrını ortaya koyuyoruz. Çünkü sabrı sadece kendi adımıza yapmıyoruz. Dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar adına yapıyoruz." dedi.

Terörle mücadeleden geri adım atmayacaklarına da dikkati çeken Bakan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geçen gün İstanbul'da 6 polis şehit evladımız, 5 sivil vatandaşımız, ardından Midyat'ta, alçak terör örgütünün ortaya koymuş olduğu bir terör eylemi ile şahadet şerbeti içtiler. Biz onların bize ne söylemek istediğini biliyoruz. Onların hangi uğurda şehit olduklarını da biliyoruz. Bizim gözümüzdeki bir dakikalık uykunun, onları rahatsız edeceğini de biliyoruz. Bilmenizi istiyoruz ki üzerimizdeki sorumluluk her gün daha fazla artmaktadır. Şehitlerimize, tarihimize, medeniyetimize sözümüzdür, ne yaparlarsa yapsınlar dünyanın ilk 10 büyük devletinden birisi olacağız."

Programa, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Valiler Kararnamesi ile merkeze atanan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile TÜMSİAD üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu AK Parti Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title