Haberler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "HDP kapatılmalıdır"

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici : "HDP kapatılmalıdır"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Partisi'nin ilçe kongrelerine katılmak için Trabzon'a geldi

TRABZON - Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Pkk'nın sözcüsü olan HDP'nin Anayasaya göre yüzde yüz kapatılması gerektiğini söyledi. Destici, "Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanlarıyla görüştüğünde bir sorsa Semra Güzel nerede diye. Gelsin yargıya teslim olsun ama biliyoruz ki o soluğu Kandil'de aldı" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin ilçe kongrelerini gerçekleştirmek üzere Trabzon'a geldi. İlk olarak Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir iş yerinin açılışına katılan Destici, daha sonra partisinin Yomra ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi. Burada horonlarla karşılanan Destici, daha sonra ekibe katılarak onlara eşlik etti ve horon oynadı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, daha sonra Arsin ilçesine geçerek burada partisinin ilçe kongresini katılarak açıklamalarda bulundu.

Milletin milli gelirinin yok olmasına sebep olan bir terör örgütüyle karşı karşıya olduklarını belirten Destici, "Bu örgütün tek başına bir şey yapması Türkiye'ye kafa tutması bu kadar yıl mücadeleyi sürdürmesi mümkün olabilir mi, olamaz. Ama bunu destekleyenler var. Amerika'sından, İsrail'ine, Avrupa Birliğine dünya devletlerin pek çoğu destekliyor ve desteklemeye devam ediyor. Bunu anlıyoruz. Emperyalistler, kapitalistler destekler çünkü Türkiye'nin güçlenmesini istemezler, Türkiye güçlenirse, Türkiye'nin bölgesinde ve İslam dünyasında zülüm yapamazlar. İşgal yapamazlar, istedikleri gibi sömüremezler bunu anlıyoruz düşmanımızı tanıyoruz. Düşmanımızı biliyoruz lakin bizim anlamadığımız konu şu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan sözde bir siyasi parti onun milletvekilleri nasıl destekler, nasıl onun sözcülüğünü yapar biz onu anlamıyoruz ve onu ret ediyoruz. Türk devletinin bütün imkanlarından yararlanacak sonra dönüp Pkk'nın sözcülüğünü yapacaksın. Bu kahpeliktir, hainliktir" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi'nde Pkk'nın sözcülüğünü yapan HDP ile ilgili kapatma davası bulunduğunu hatırlatan Destici, "Anayasaya göre yüzde yüz kapatılmalıdır ve kapatılacaktır inşallah bunu bekliyoruz. HDP'de bir kenara koyuyorum. O da Pkk'nın sözcüsü ama daha çok anlamakta zorluk çektiğimiz bir şey var. Bazı siyasi partileri anlamakta zorluk çekiyoruz. Başta Ana muhalefet CHP olmak üzere PKK ile direk olmasa da HDP üzerinden dolaylı olarak ilişki kurmaları ve onlara mehşuriyet kazandırma çabalarıdır. Türkiye'de hangi siyasi parti olur ise olsun PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliği yapmamalıdır. yapamamalıdır. PKK ne ise HDP odur. Kimse bizi aldatmaya kalkmasın bu millit saf değil gerçeği görüyor. Millet İttifakı HDP ile görüşüyorsa bu ayan-beyan PKK ile görüşüyor demektir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin başında bulunan Mithat Sancar veya Pervin Buldan ile görüştüğü zaman aslında kiminle görüşmüş olur. Duran Kalkan'la, Murat Karayılanla görüşmüş olur. Kandille görüşmüş olur. PKK ile görüşmüş olur. Ha meclisteki kara çiyan, ha Kandil'deki Karayılan. HDP, PKK'nın partisidir. Dolaysıyla bütün siyasi partilerin buna ortak bir duruş sergilemesi gerekir" diye konuştu.

"Kılıçdaroğlu, Semra Güzel nerede diye bir sorsan"

Destici, konuşmasında Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek, "En son sözde Diyarbakır Milletvekili terör örgütü üyesiyle birlikte yaşadığı fotoğraflarla birlikte oldukları ortaya çıkmış. Kandil'den gelmiş milletvekili sıralarına oturmuş. Bu fotoğraflar ortaya çıkınca dokunulmazlığı kaldırıldı ve yargıya gönderildi. Bir anda kayıp ve ortada yok. Kılıçdaroğlu, HDP eş başkanlarıyla görüştüğü zaman bir sorsa bu Semra Güzel nerede diye? Sorsun öğrenelim, gelsin teslim olsun yargıya ama biliyoruz ki soluğu Kandil'de aldı. Nereden geldiyse oraya gitti. Bunların pek çoğu böyle. ya fotoğrafı çıkmayanlar bunları nereye koyacağız. Onun için terörle arasına mesafe koymadığı sürece kapatılmalıdır. Bizim milletimiz mecliste terörist istemiyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title