Haberler

Balıkesir gündem haberi... BALIKESİR - CHP'li Altay ile Böke, Burhaniye Turizm, Kültür ve Sanat Festivali'nde söyleşiye katıldı

Güncelleme:

Balıkesir gündem haberine göre CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır." dedi.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediye tarafından Ören Meydanı'nda düzenlenen 32. Turizm, Kültür ve Sanat Festivali'nde söyleşiye katılan Altay, farklı kültürlerin birleşmesinin ve kaynaşmasının önemine dikkati çekti.

Şarkıcı Gülşen'in imam hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı tutuklanmasına değinen Altay, şöyle konuştu:

"Artık imam hatipli ve fen liseli bir ve aynıdır, Kürt ve Türk bir ve aynıdır. Bunun birilerini rahatsız etmesini ben doğal karşılıyorum. Türkiye uzun yıllardır bu topraklarda hür ve bağımsız ise Kürt ve Türk bir olduğu için, başı açık ve başı kapalı kardeş olduğu içindir ve bu kardeşliğin bozulmasına bizim rızamız ve müsaademiz olmayacaktır. Hata insana mahsustur, hata yapılabilir. Bir kastı çok aşan şaka, kasıtlı büyük bir ayıp etmiştir. Bir kusur işlemiştir. Samimiyetle de çıkıp af dilemiştir. Bu edilen laf ayıptır ama daha büyük bir ayıp da inançlar üzerinden gençleri ve toplumu birbirilerine karşı kışkırtmaktır. Bu ayıptan daha büyüğü de hukuku incitmek, hukuka olan inancı sarsmaktır. Şimdi bu yapılmaktadır."

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de Millet İttifakı'nın "Helalleşiyoruz, barış içinde yaşamak istiyoruz, farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama aynı masanın etrafında demokrasiyi var etmek istiyoruz." diyen bir anlayışa sahip olduğunu dile getirdi.

Söyleşinin ardından Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Böke ve Altay'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title