Haberler

Bakan Soylu Telabyad'da incelemelerde bulundu

Güncelleme:

- Bakan Soylu Telabyad'da incelemelerde bulunduİçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye'nin Telabyad kentinde Suriyelilerin dönüşü için yapılan güvenli bölgelerde incelemelerde bulundu.

- Bakan Soylu Telabyad'da incelemelerde bulundu

TELABYAD -İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Suriye'nin Telabyad kentinde Suriyelilerin dönüşü için yapılan güvenli bölgelerde incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Barış Pınarı Harekatıyla terörden temizlenen Akçakale'nin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad kentinde incelemelerde bulundu. Bakan Soylu, Suriyelilerin dönüşü için Türkiye kontrolündeki güvenli bölgede yapılacak olan konut alanında incelemelerde bulundu.

"Suriyelilerin gönüllü, onurlu ve güvenli dönmesi için bu çalışmalar yapılıyor"

Bakan Soylu, "Şu anda Kuzey Suriye dediğimiz Telabyad'dayız. Burası TSK'nın ortaya koyduğu başarılı bir harekatla sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Suriye'nin kuzeyindeki bu alanların güvenli bölge olması talimatıyla gerçekleşen, şu anda da bulunduğumuz alanda hem burada yaşayanların daha güvenilir bir şekilde hayatlarını devam ettirdiği her gün hem huzurun hem hayatın olağan akışının normalleştiği Telabyad'tayız. Hem Fırat Kalkanı bölgesi Cerablus ve El Bab yine Telabyad ve Resulayn'da bu bölgelerde İdlib'teki Briket evlerden sonra 240 bin konutluk 13 ayrı bölgede bir proje çalışması gerçekleştiriliyor. Bulunduğumuz bölge bu 13 proje çalışması gerçekleştirilen ve şu an proje çalışması tamamlanan 3 bölgeden bir tanesidir. Burası yaklaşın bin 200 dönümlük bir arazidir. Sanayisi olan 10 bin konutluk 1. Etabı bu bölge yaklaşık 64 bin kişinin burada oturması planlanıyor. Bu bölgede birkaç etap daha gerçekleştirilmiş olacak. Bizde bu çalışmaları yerinde değerlendirmek için buradayız. Yaptığımız harekat bölgelerinde Türkiye'de bulunan Suriyelilerin gönüllü, onurlu ve güvenli bir şekilde geri dönmelerini teminen böyle bir çalışmayı başlattık. İnşallah uluslararası insani yardımlar çerçevesinde de bu çalışmalar br vesileyle sona erecektir. Bizim belirlediğimiz bölgelerde Cerablus'ta insani kuruluşlarımız bin konuttan başlayarak bir adım attılar. Buradan çok yakın zamanda güzel yol alabileceğimizi ifade etmek isterim. Buradaki evler 60-80-100 metrekare olacak. Ailenin büyüklüğüne göre gerçekleşecek. Türkiye'den buraya dönen Suriyeliler bu evlere sahip olmak için belirli bir süre oturma şartı olacak. Bütün dünyaya örnek, özellikle gelişmiş ülkelerin çekindiği, elini taşın altına koymaktan korktuğu, Suriye'deki iç savaştan dolayı milyonlarca insanın ülkesini terk etmek zorunda kaldığı, yarım milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu drama ülkemiz olarak yine uluslararası insani yardım kuruluşları olarak bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Uluslararası insanı yardım kuruluşları derken, buraların tamamı dış kaynaklar ve sivil toplum kuruluşları sayesinde gerçekleştirilecektir. Biz planlamasını yapıyoruz. Dünyadaki bu herkesin seyrettiği krize ve Türkiye'nin dostlarıyla sahip çıkmaya çalıştığı bu krize de böyle bir çözüm bulabilmek konusunda adım attık. Maalesef Batıdan bir ses çıkmadı" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title