Haberler

Bakan Kirişci'den depremzedelerle ilgili açıklama

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Tekirdağ'da depremzedelerin konaklamasıyla ilgili yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

TARIM ve Orman Bakanı Vahit Kirişci,  Tekirdağ'da depremzedelerin konaklamasıyla ilgili yaşananlar hakkında, "Bir Büyükşehir Belediye Başkanı, oradaki bir avuç kadar sayıda depremzedeyi çıkarmanın gayreti içinde oluyor ve bunu hemen seçimin akabinde yapıyorlar. Allah, her şeyin hayırlısını versin ama muhalefetinde hayırlısını, akıllısını versin" dedi.

Bakan Kirişci, Devlet Su İşleri (DSİ) 5'inci Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde bakanlığın misafirhanelerinde konaklayan depremzedeler ile bir araya geldi. Kirişci'ye; eşi Hanife Kirişci, bakan yardımcıları ve genel müdürler de eşlik etti. Burada konuşan Kirişci, depremzedeler için çalışan tüm kurumlara müteşekkir olduğunu belirterek, "Son günlerde bilhassa seçim sonrası, seçimde kaybettikleri gibi milletten de nasıl koptuklarını bir kez daha tescilledikleri bu paylaşımları beni çok üzdü. Eminim, sizleri çok daha fazla üzmüştür. Kendilerine yönelik siyasi bir tercihte bulunulmadı diye ağza alınmayacak hakaretler. Sözde bunlar sanatçı, sözde bu toplumun entelektüelleri, sözde bu toplumun aydınları ama gerçekten bu insan müsveddeleriyle aynı ülkede olmak ve her birinin bu ülkenin vatandaşı olması beni çok incitmiştir, çok üzmüştür. Dışarıdan bize yapılan saldırılara, Cumhurbaşkanı'mıza ve ülkemizi aşağılayıcı, küçük düşürücü manşetlere, dergi ve gazete kapaklarına alışkınız ama içerideki uzantılarının bu yaptıkları yenilir yutulur gibi değil" dedi.

'NASIL OLUR DA SİZ BU CÜMLELERİ KURARSINIZ'

Bir süredir depremzedeleri Ankara'da ağırladıklarını hatırlatan Kirişci, "6 misafirhanemizde sizlere kimsenin 'öte gidin, beri gidin' demesi mümkün değildir. Çünkü buralar, sizin vergilerinizle yapılmış yerlerdir. Burası kamunun misafirhaneleridir. Netice itibarıyla burası millete aittir. Bu milletin verdiği vergilerle bunlar yapılmıştır. Sosyal devlet tamda budur. Yıllarca bu memleketin sosyal devlet kısmı ihmal edilmişken; Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 21 yıllık iktidarı döneminde sosyal devlet hep öne çıkarıldı. Depremzedeye nasıl olur da siz bu cümleleri kurarsınız. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı, oradaki bir avuç kadar sayıda depremzedeyi çıkarmanın gayreti içinde oluyor ve bunu hemen seçimin akabinde yapıyorlar. Allah, her şeyin hayırlısını versin ama muhalefetinde hayırlısını, akıllısını versin. Bu ülkeye yazık oluyor. Bizim tek başımıza akıllı olmamız yetmiyor. Bunlarla birlikte milletvekilliği yapacağız. Düşünüyorum, bu insanlarla bu ülkenin hangi ortak meselesini konuşacağım. Hangi ortak meselede bir uzlaşıya varacağım. Gerçekten üzüntü ve esef verici bir akıl tutulması" diye konuştu.

'BU NASIL BİR DEMOKRASİ'

6'lı masanın 13 kez toplandığını ve bir aday çıkaramadığını ifade eden Kirişci, "Seçim akşamı daha sandıklar yeni açılmış, iki büyükşehir belediye başkanı oturmuş sanki televizyon programcısı beyefendiler ve 13'üncü Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına çıkıp, konuştuklarını söylüyorlar. Bu nasıl bir demokrasi, bu nasıl millet iradesine saygı. Sandıklar açılsın, sayım yapılsın, tutanaklar tutulsun; YSK kararını açıklamadan size ne oluyor? Düzenli olarak açıklama yapacaklarını söylediler; bir sefer çıktılar, ikincisinde kayıptılar. Ülkemiz adına üzülüyorum, o insanlar bu ülkenin de vatandaşları maalesef" dedi. Seçim sonrası yaşananların da seçimin önemini hatırlattığını belirten Kirişci, "Sizlerden istirhamım vatandaş olarak tekrar illerimize dönelim, oylarımızı kullanalım, demokratik tercihlerimizi ortaya koyalım. Ülkemizde ikinci turlu bir seçim ilk defa oluyor. Ülkemiz için inşallah hayırlara vesile olur. Cumhurbaşkanı'mız açık ara önde olmasına rağmen sistem gereği ikinci tura kalmış oldu. Şundan eminiz; ikinci turda millet zaten hür iradesiyle bu tercihini ortaya koyacak ve daha güçlü bir sesle 'Türkiye Yüzyılı'nın kapısını açacak ve hepimizin bu yolda yürümesini sağlayacaktır" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tekirdağ Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title