Haberler

AKPM Üyesi Günay, Fransa'da Dünya Demokrasi Forumu'na katıldı

Güncelleme:

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesi Emine Nur Günay, Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'na katıldı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Üyesi Emine Nur Günay, Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen Dünya Demokrasi Forumu'na katıldı.

Günay'ın iletişim ofisinden yapılan açıklamaya göre Milletvekili Günay, forumun ilk oturumunda çarpıcı sonuçların elde edildiği çalışmaların paylaşıldığını bildirdi.

1973-2021 dönemini kapsayan 175 ülkedeki tüm araştırmaları tarayan çalışmaların olduğunu ifade eden Günay, şunları kaydetti:

"İklim krizini herkes büyük bir tehdit olarak görüyor, bireysel haytalarını etkileyeceğinden kaygılılar. Gençler iklim konusunda daha da kaygılı. Uluslararası iş birliği konusundaki eksiklik de yine çalışmalarda çok net ortaya çıkmış. BM'nin çevresel konularda eksik kaldığına dair de sonuçlar var. Pandemi sonrası için de ilginç araştırmalar var. Toplumun hükümetlere olan güveni pandemi dönemine göre artıyor ancak uzmanlara ve teknotratlara olan güvenleri daha da fazla artıyor. 2000 doğumlu nesilde ise hükümetlere olan güven düşmeye devam ediyor. Ortak sonuç ise vatandaşlar seslerinin duyulmasını istiyor. Pandemi sonrası yeni dünyada gelişmeleri hepimiz yakından takip etmeli politika yapıcıları olarak politikalarımızı vatandaşlarımızın beklentilerine göre yapmalıyız."

Günay, değişen dünyanın hem bireysel hem toplumsal anlamda hayatı şekillendirdiğine değinerek, iklim krizinin uluslararası iş birliği ile nasıl çözülebilirliliği tartışılırken, demokrasinin de fonksiyonunun tartışıldığı bir dönem girildiğini belirtti.

Budapeşte'de AKPM Komisyon toplantısında 2 gün boyunca çok yoğun gündemde çalıştıklarına anımsatan Günay, şöyle devam etti:

"Oradaki toplantının ardından Strazburg'tayız. Budapeşte'de bölgesel ve küresel güvenlik ele alındı. Bugün 3 gün sürecek toplantılarda ise demokrasi iklim krizini çözebilir mi ve gezegenimizi kurtarabilir mi bunu tartışıyoruz. Aslında her iki toplantıda da ortak payda güvenlik ve demokrasi. 'Güvenlik' deyince aklımıza ne kadar askeri ve sınır güvenliği gelse de. İnsanın güvenliği, dünyanın güvenliği çevre kriziyle de çok ilgili. Gelecek nesillere her yönüyle daha güvenli bir dünya bırakabilmek için, bu konuları her yönüyle ele almalı ve demokratik kurumlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Çevreye verdiğimiz zararları nasıl telafi edebiliriz, çevre krizini nasıl engelleyebiliriz ve gelecek nesillere daha güvenli bir dünya nasıl bırakabiliriz bunları toplumun tüm paydaşları olarak bir araya gelmeli ve küresel ölçekte ortak akıl çalışmasıyla aksiyon almaya başlamalıyız."

Kaynak: AA / Politika

Milletvekili Strazburg AK Parti Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title