Haberler

AK Partili Turan: HDP'nin aday çıkarmamasının izahı yok

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turan, HDP'nin terörle bağını kesmesini ve sivil siyasete geçmesini savunduklarını ancak HDP'nin sivil olmadığını, PKK'nın sözcüsü olduğunu gösterdiğini söyledi. Turan ayrıca, HDP'nin aday çıkarmamasının izahı yok dedi ve milletin 14 Mayıs akşamı HDP'ye dersini vereceğini ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına ilişkin, "Geçen dönemde yüzde 10 oy almış partinin aday çıkarmamasının izahı yok. Hem 'masaya oturmayacağım' diyeceksiniz, hem de 'oyumuz Kemal Beye' diyeceksiniz. HDP ile Altılı Masa'nın bağını vatandaş görüyor. Milletimiz 14 Mayıs akşamı HDP'ye dersini verecek" dedi.

AK Parti'li Turan, TBMM'de basın mensupları ile bir araya geldi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Turan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde herkesle görüşeceklerine ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Turan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimalini görmediklerini belirterek, "Ancak biz terörle bağı olmayan her partiyle, herkesle görüşürüz. Buradan, 'HDP ile görüşürüz' sonucu çıkarılmamalıdır, isteriz ki HDP de terör ile bağını kessin, Kandil'den kıblesini koparsın. Herkes biliyor ki HDP, PKK'nın sözcüsüdür" dedi.

'ONLAR MUTFAKTA BİZ BALKONDA KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Turan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı çıkarmamasına ilişkin de, "Yıllardan beri HDP'nin terörle bağını kesmesini, sivil siyasete geçmesini savunduk. Ama sivil olmadığını, Kandil'in sözcüsü olduğunu gösterdi. CHP ile HDP'nin flörtleşmesi yeni değil. Son dönemde de Kemal Beyi destekleyeceklerini söylediler. Meclis'te CHP ile olmaları yeni değil. Geçen dönemde yüzde 10 oy almış partinin aday çıkarmamasının izahı yok. Hem 'masaya oturmayacağım' diyeceksiniz, hem de 'oyumuz Kemal Beye' diyeceksiniz. HDP ile Altılı Masa'nın bağını vatandaş görüyor. Milletimiz 14 Mayıs akşamı HDP'ye dersini verecek. Böyle devam etsinler, onlar mutfakta biz balkonda konuşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Turan ayrıca, çeşitli illerde HDP'lilerin bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Selahattin Demirtaş'a 'özgürlük' sloganları attıklarını, CHP'nin ise bir cümle dahi tepki göstermediğini söyleyerek, "HDP'ye dersini milletimiz 14 Mayıs akşamı verecek" dedi.

Turan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan'ın mutfak görüntülerine ilişkin de, "Beyaz gömlek giymekle beyaz olunmaz" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Bülent Turan PKK Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title