Haberler

Ak Partili Özhaseki: "Hdp'li Belediyeler Bütçelerinin Tamamına Yakınını Personele Ayırıyor"

İzmir’de ’Kardeş Belediyeler’ buluşmasında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ’’Güneydoğu’da devletten yüzde 90’nın üzerinde bütçe alıp, yüzde 70’ler, 80’ler, 90’ların üzerinde personele para ödüyorlar.

İzmir'de 'Kardeş Belediyeler' buluşmasında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Güneydoğu'da devletten yüzde 90'nın üzerinde bütçe alıp, yüzde 70'ler, 80'ler, 90'ların üzerinde personele para ödüyorlar. Bunlar personel alırken imtihan ediliyor, imtihan sorusu şu; 'Bedel ödedin mi?', 'Dağda kimsen var mı?' Arkadaşlar bunlara göz yummamız mümkün değil" dedi.

AK Parti, İzmir'de 'Kardeş Belediyeler' buluşması gerçekleşti. AK Parti İzmir İl Başkanlığı'ndaki toplantıya AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'in 7 ilçe belediye başkanları ve kardeş olarak gelen AK Partili belediye başkanları katıldı. İzmir'in Torbalı Belediyesi'ne Ankara Altındağ Belediyesi, Selçuk Belediyesi'ne Kocaeli İzmit (Merkez) Belediyesi, Kınık Belediyesi'ne İstanbul Zeytinburnu Belediyesi, Ödemiş Belediyesi'ne İstanbul Fatih Belediyesi, Menderes Belediyesi'ne Konya Selçuklu Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi'ne İstanbul Bahçelievler Belediyesi, Kiraz Belediyesi'ne Kayseri Melikgazi Belediyesi kardeş oldu.

BÜYÜKŞEHİRİ AK PARTİLİ OLMAYAN İLLER KARDEŞ YAPILIYOR

Basın toplantısında konuşan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Bizim bu uyguladığımız projenin temel amacı, özellikle büyükşehir belediyesi AK Partili olmayan belediyelerimiz, maalesef büyükşehir belediyesi yasasının da verdiği bir takım boşluklar ya da o şekilde kullanıldığı zaman boşluk haline gelen maddeler sebebiyle AK Partili belediyelerimizin aleyhine uygulamalar getirebilmekte. Yani iki sokak, bir tanesi büyükşehir ya da CHP'li bir belediyenin sınırında, diğeri AK Partili bir belediyenin sınırındaysa birisi asfaltlanıyorsa diğeri ise asfaltlanamayabiliyor. Hatta bunun ötesinden kazınıp bırakılabiliyor. Böyle bir ayrımcılığı filanca belediye başkanı yapıyor demiyoruz. Herkes kendisini biliyordur. Vatandaşımız da yaşadığı için görüyor. İşte bu durumda olan belediyelerimize destek olabilmek adına çok başarılı örnekler sergilemiş, iyi imkanlara sahip, başarı ile belediye yönetmiş Türkiye'deki diğer belediye başkanlarımızı özellikle büyükşehiri ya da ili AK Partili olmayan ilçe belediye başkanlarımızla kardeş yapıyoruz" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN BELEDİYELERİN İYİ HİZMET ETMESİ"

"Yıllar öncesinden AK Parti olarak bizim başlattığımız proje, yeni olan belediye başkanlarımıza kardeş şehir vermek" diyen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, "Bazen büyükşehirleri bizde olmayan biraz hizmet alma konusunda sıkıntı çeken ilçe belediyelerimize kardeş şehir bulmak. Bazen hizmet alma konusunda sıkıntıların yanı sıra özellikle ülkemizin Güneydoğu tarafını kast ederek söylüyorum dışlanmış, kasti olarak hizmet edilemeyen bölgelerdeki arkadaşlarımızın yanında olabilmek amacıyla mutlaka oralara bir kardeş şehir bularak hizmetleri orada en iyi şekilde sürdürebilmenin mücadelesi içerisindeyiz. Bu projemizin zaman içerisinde güzel işlediğini gördük. Bugün İzmir'de 7 tane ilçe belediye arkadaşımız var, onlara biz 7 tane kardeş, ağabey belediyeler getirdik. Burada yardımda, ölçüde sınır yok. Önce istişarelerde bulunacaklar. Karşılıklı olarak mutlaka meseleleri mütalaa edecekler. Arkadaşlarımız gerekirse teknik eleman gönderecekler. Gerekirse maddi olarak yardımda bulunacaklar. Araç, eleman takviyesinde bulunacaklar. Önemli olan burada belediye başkan arkadaşlarımızın daha iyi hizmet etmesini sağlamak" diye konuştu.

"MAZERET ÜRETMEYECEĞİZ, HİZMET YAPACAĞIZ"

AK Parti'nin belediyecilikte anayasası olarak kabul ettiği anlayışı açıklayan Özhaseki, "Birincisi, bizler belediyeciler olarak, hizmet belediyeciliği yapacağımıza söz verdik. İdeolojik belediyecilik yapmayacağız. Particilik, ideolojik çalışmalar ayrı yapılır. Belediyeler asla böyle bir kapıya açık olmamalıdır. İkincisi, mazeret üretmeyeceğiz. Mazeret ararsanız çok. Aday olurken hiçbirimiz mazeretleri söylemedik. Size hizmet edeceğiz dedik, çıktık şimdi çalışmak düşer bize. Üçüncü olarak da ayrımcılık yapmayacağımıza söz verdik. Kimin işi geldiyse yaptık, yeter ki halklı olsun, makul bir işle gelsin, meşru bir iş istesin. A partili B partili demeyeceğiz. Rahmetli Erbakan hoca derdi ki, 'İnan insan tekeden süt çıkarır' derdi. Eğer siz işinizi seviyorsanız, inanarak yapıyorsanız, hizmet gibi bir sevdanız varsa, emin olun çok iş yaparsınız" dedi.

"GÜNEYDOĞU'DA BEDEL ÖDEMEYENİ BELEDİYEDE İŞE ALMIYORLAR"

Hizmet fikriyle, vatandaşa yararlı işler için gayret ederken aynı fikirleri taşımayan epeyce insan, belediye başkanı bulunduğunu belirten Özhaseki, "Kimi arkadaşlarımız sadece partisinden dolayı o bölgeye eziyet etmeye devam ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımız Mardin'e gittiğinde açıkladı, Mardin Büyükşehir, Yeşilli ilçesine suyu vermiyor. Buna hakkı var mı? Yok. Kimi belediyelerde bütün kaynaklarını devletten aldıkları halde terör örgütüne yardım etmeye devam ediyorlar. Güneydoğu'ya doğru baktığımızda birçok belediyenin bütçelerinin büyük bir bölümünü devlet gönderdiği halde onların da bu bütçeleri maalesef kötü yerlerde kullandıklarını hep birlikte müşahede ediyoruz. Resmi olarak doğrulattığım son aldığım bilgilere göre özellikle HDP'li belediyelerde 11 kadar il var ve onların ilçeleri var 100 kadar. Bütçelerin yüzde 90'ının üstündeki bölümü devletten gittiği halde bu arkadaşlar personele yüzde 60'larda, 70'lerde, 90'larda paralar ödüyorlar. Kanun derki, personele yüzde 30'dan fazla ödeyemezsiniz der. Fakat hiç 'tın'mıyorlar bile. Hakkari Belediyesi yüzde 67'sini, Iğdır Belediyesi yüzde 91'ni, Sur Belediyesi yüzde 81.8'ini, Mardin Mazıdağı Belediyesi yüzde 88.14'ünü sadece personele ödüyor. Personel alınırken imtihan ediliyor, oradan insanlar bize telefon açıp söylüyorlar, imtihan sorusu şu; 'Bedel ödedin mi ", 'Dağda kimsen var mı" Arkadaşlar bunlara göz yummamız mümkün değil. Peki yatırımlar ne oluyor' Bütçe oluştu, devlet gönderdi, Türk milletinin helal paraları bunlar, hepsini de personele verdik, yatırıma ne kalıyor. Hakkari'nin Yüksekova'da yatırıma ayırdığı yüzde 2.12, Van'da biraz yüksek hayret edilecek 6.2, doğru ise eğer. Hani ilçesinde 0.0, Ergani'de 0.94. yani personelin dışında kimseye bir şey kalmıyor. Peki bütün belediyeler mi böyle. O bölgeye yakın Elazığ Belediyesi'nin personele ayırdığı bütçe yüzde 16. Yan yanasınız niye Elazığ'da yüzde 16 personele ayrılıyorken, sizde yüzde 80, 90'lara çıkıyor? Malatya Belediyesi personele yüzde 17 ayırıyor. Onlar belediye değil mi? Onların partilisi yok mu? Onların vefa borcu olduğu yakınları yok mu? Ama anlayış farklı, mantık farklı. Hizmeti hedeflemişseniz Elazığ Belediyesi gibi, Kayseri, İstanbul gibi yaparsınız" diye konuştu.

"ORTAK PROJELERLE VATANDAŞIMIZA HİZMET EDECEĞİZ"

Ödemiş Belediyesi ile kardeş belediye olan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, basın toplantısı sonrası uygulamayı değerlendirdi. AK Parti belediyeciliğinde hizmetin ön planda olduğunu belirten Demir, "Bu uygulama AK Parti Genel Merkezi tarafından Yerel Yönetimlerden Sorumlu sayın Mehmet Özhaseki Genel Başkan Yardımcımızın koordinasyonunda gerçekleşen bir çalışma. Amaç burada, İzmir'in dışındaki Türkiye'nin genelinden diğer büyükşehir belediye ilçelerindeki belediyeleri İzmir'de 7 tane AK Partili belediye ile kardeş kılmak. ve 2019 yılına kadar İzmir'e kardeş olan belediyelerin deneyimlerinin paylaşılması, imkanlarının paylaşılması, ortak projeler yapılmak suretiyle AK Parti'nin gelenekselleşen yerel yönetimlerdeki başarısının İzmir'deki ilçelerle paylaştırılması, İzmir halkına faydaya dönüştürülmesi projesi. Umarım İzmir adına güzel neticeler olur. Ayrıca her ilçesinin kendine ait en güzel projesini tahmin ediyorum buradaki kardeş ilçesine uygulayacağını düşünüyorum. Faydası İzmir'e dokunacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki AK Parti İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title