Haberler

Ak Partili Güvenç, Kılıçdaroğlu-mujica Görüşmesini Eleştirdi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica’nın sözde ’Ermeni soykırımı’nı desteklediğinin ve Soykırım Komitesi’nin faal üyesi olduğunun bilinmesine rağmen CHP tarafından Türkiye’ye davet edilmesini eleştirdi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica'nın sözde 'Ermeni soykırımı'nı desteklediğinin ve Soykırım Komitesi'nin faal üyesi olduğunun bilinmesine rağmen CHP tarafından Türkiye'ye davet edilmesini eleştirdi. Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu olduğuna belirten Güvenç, "Ana muhalefet, kiminle ne zaman nasıl görüşeceğini bilmek durumunda" dedi.

CHP tarafından Türkiye'ye davet edilen eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun biraraya gelmesi sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Kahvaltıda biraraya gelen Mujica ile Kılıçdaroğlu'nun ayakkabıları tartışma konusu olmuştu. Mujica'nın ayakkabıları, hemen yanında oturan Kılıçdaroğlu'nun 2 bin lira değerinde olduğu iddia edilen ayakkabılarıyla karşılaştırılmıştı. Sosyal medya üzerinden Mujica Türkiye'ye geldiğinde tahsis edilen eski aracın hatırlatıldığı paylaşımlarda, "Kılıçdaroğlu, ayağına giydiği ayakkabıların değeri kadar makam otosu göndermiş meğer" yorumları yapılmıştı. Mujica'nın tartışma konusu olduğu başka bir neden de, sözde 'Ermeni soykırımı'nı desteklemesi, Soykırım Komitesi'nin faal bir üyesi olması olmuştu. Mujica'nın sekiz ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olduğu Uruguay, Türkiye'nin Ermeniler'e soykırım yaptığını 1965'te kabul eden ilk ülke. CHP'nin eski milletvekillerinden Faruk Loğoğlu da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, sözde soykırımı kabul eden Mujica'nın ağırlanmasını "Olmuyor" diyerek sert bir dille eleştirmişti.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri sonrası Meclis'te AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olarak görevini yürütecek olan Celalettin Güvenç,

bu konuya atıfla sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden, "Kurultay onu değiştirir mi bilmem ama bu durumlara düşmekten kurtulmak için Kılıçdaroğlu'nun tüm yakın çevresini değiştirmesi şart. Özür de vaziyeti kurtarmaz" ifadelerini kullanmıştı.

"KEŞKE, ANA MUHALEFET BU KONULARDA DAHA DİKKATLİ OLSA"

Milletvekili Celalettin Güvenç, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresinden yaptığı açıklamayı hatırlatarak, "Sosyal medyada bir paylaşımım oldu, aynı noktadayım. Böyle bir eski devlet başkanının 'fakirdi, dünyanın en fakir adamıydı' denilip getirip 'Onun üzerinden popülist siyaset yapayım' derken Kılıçdaroğlu, çok ciddi bir şekilde Ermeni soykırımının tanınması için çaba sarfeden, bu konudaki komitenin üyesi olan, bir müze açılması onayını veren Uruguay'da bir anıt açan ve başkan yardımcısını görevdeyken Ermenistan'a gönderen bir insanla karşı karşıyayız, bir eski devlet başkanı ile karşı karşıyayız. Bunu davet etmesi, bunun üzerinden siyaset yapması çok ilginç ama eminim ki bu kadarının farkında değil, önemli olan o. Farkında olmadan böyle bir şeyi yaptığını düşünüyorum. Bunları toplum kabul etmiyor artık, hele ana muhalefet partisiyseniz çok daha ciddi temaslarda bulunmanız, çok daha ciddi yaklaşımlarda bulunmanız gerekir. Aksi takdirde bu durumlara düşersiniz. Hafta sonu kahvaltı yapılıyor, adam 50 dolarlık ayakkabıyla geliyor, bizimkinin 2 bin liralık ayakkabı, kravat. Konuşulacak magazine dönen birçok yaklaşım var. Keşke, ana muhalefet bu konularda daha dikkatli olsa" ifadelerini kullandı.

Güvenç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim her zaman söylediğimiz şey var; Türkiye'de ciddi bir muhalefet sorunu var. Yani, ana muhalefet kiminle ne zaman nasıl görüşeceğini bilmek durumunda. Bir başka yönü de Karabağ konusunda Azerbaycan'a karşı Ermenistan'ı destekliyorum diye açıklaması var ilgili şahsın. Medyamız yeterince sorgulamıyor bu işleri. Bir başka boyutu bu olayın da. Böyle bir şahsı bir AK Partili belediye, AK Partili grup davet etseydi kıyamet kopardı. Ermeni soykırımının peşinde olan bir insanı 'AKP'liler öyle söyleyeceklerdi ağırladılar, kahvaltı yaptılar, şunu yaptılar, bunu yaptılar' diye dillere düşecekti, bir gündem oluşturulacaktı ülkede, manşetler atılacaktı. Ayrıca, sorgulanması gereken bir yön. Bunları ama artık toplum kabul etmiyor ve takip ediyor diye düşünüyorum."

CHP'li eski vekil Faruk Loğoğlu'nun tepkisini değerlendiren Güvenç, "Faruk Loğoğlu eski bir diplomat olduğu için en azından bir devlet hafızasına sahip. Adamın kim olduğunu biliyor, toplumun bunu kaldırmayacağını bildiği için tespitlerini yapıp karşı tepkisini koyuyor. Umarım, o da CHP içerisinde yankı bulur diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

"BİZİM İSRAİL'İN SALDIRILARI KARŞISINDAKİ TUTUMUMUZ AÇIK"

İsrail'in Gazze'ye dönük saldırılarına ilişkin eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica'nın "İsrail, Filistin halkına soykırım yapıyor" açıklamalarını hatırlatan Güvenç, "Bunu da Kılıçdaroğlu'na sormak lazım. Bundan haberi var mı? Böyle bir yaklaşıma o nedir? Bizim, İsrail'in saldırıları karşısındaki tutumumuz açık. Bizim açımızdan bir problem yok ama Kılıçdaroğlu açısından bir problem var mı yok mu, bunu da medyanın kendisine sorması lazım. Kılıçdaroğlu, bundan haberdar mı onu da sormak lazım" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Celalettin Güvenç Ak Parti Uruguay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title