Haberler

AK Partili Ayrım, vefatının 18. yılında Haydar Aliyev'i andı

Güncelleme:

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, vefatının 18. yılında eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i andı.

Türkiye- Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, vefatının 18. yılında eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'i andı.

Ayrım, Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün, Azerbaycan'ın büyük lideri Haydar Aliyev'in ebediyete intikalinin 18. yılı olduğunu anımsattı.

Haydar Aliyev'in, soğuk savaş sonrasında, Azerbaycan'ın bağımsız bir ülke olarak uluslararası toplumda yer almaya başladığı zorlu yıllarda ülkesine liderlik ettiğini belirten Ayrım, Haydar Aliyev'in 10 yıllık iktidarında önce Azerbaycan'ın birliğini sağladığını, sonra da sosyal, kültürel ve ekonomik boyutta ulusal ve uluslararası alanda inanılmaz başarılara imza attığını belirtti.

Bu başarılardan birinin de çağdaş Azerbaycan ordusu olduğunu ifade eden Ayrım, Aliyev'in, görevi süresince Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin modernleşmesine ve Batı normlarında oluşuma erişmesi için olağanüstü gayret sarf ettiğini söyledi.

Aliyev'in bu gayretinin, ebediyete intikalinden 18 yıl sonra Şuşa'da, Zengilan'da, Kelbecer'de, Ağdam'da, Gubadlı'da, Cebrail'de, Fuzuli'de, Laçin'de, Azerbaycan bayrağının dalgalanmasını temin ettiğini dile getiren Ayrım, şöyle devam etti:

"Ondan emaneti devralan İlham Aliyev ve arkadaşları; sabırla masada elde etmek istedikleri haklarını tanımamakta ısrar eden Ermenistan'ı, dün temelleri Haydar Aliyev tarafından atılan Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin eliyle dize getirmiştir. Yıllar önce ortaya koyduğu yüksek inancındaki kararlılık ve dikkatini bugün hayata geçiren Azerbaycan devleti de onun eserlerine olan sadakatini, yarattığı Karabağ zaferiyle bir defa daha gösterdi.

Haydar Aliyev, ebediyete intikal ettiği günden bugüne artan bir sevgiyle anılmaktadır. Eserleri ve ülkesi için yaptıklarıyla gönüllerde taht kuran, geniş vizyon ve ufkuyla Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde en köklü adımlar atarak bugünlere getiren Haydar Aliyev'in manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum."

Kaynak: AA / Politika

Haydar Aliyev Azerbaycan AK Parti Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title