Haberler

AK Parti Mkyk'da Çoğunluk Hukukçuların

AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) hukukçular çoğunluğu oluştururken, dokuz kadın üyenin bulunduğu kurulun en yaşlı üyesi, eski TBMM Başkanı Çiçek. AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından oluşturulan ve ilk toplantısını gerçekleştiren Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) hukukçular çoğunluğu oluştururken, dokuz kadın üyenin bulunduğu kurulun en yaşlı üyesi, eski TBMM Başkanı Çiçek.

AK Parti'nin 5. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından oluşturulan ve ilk toplantısını gerçekleştiren Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni oluşturulan 50 kişilik MKYK listesinde Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ile Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile eski bakanlar Bekir Bozdağ, Binali Yıldırım, Efkan Ala, Faruk Çelik, Hayati Yazıcı, Mehmet Mehdi Eker, Mevlüt Çavuşoğlu, Nurettin Canikli, Ömer Çelik ve Recep Akdağ da yer aldı.

Eski TBMM başkanları Cemil Çiçek ile Mehmet Ali Şahin de listede bulunurken kurulun kadın üyeleri Alev Dedegil, Asuman Erdoğan, Ayşenur Bahçekapılı, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Fatma Betül Sayan Kaya, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Öznur Çalık ve Ravza Kavakçı Kan oldu.

AK Parti'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, MKYK'nın en yaşlı üyesi, 69 yaşındaki eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek. Asuman Erdoğan, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Mehmet Muş en genç üyeler arasında yer aldı. MKYK'da 40 yaşın altında 8 üye bulunurken bu isimler şöyle sıralandı: Abdülhamit Gül, Asuman Erdoğan, Berat Albayrak, Çiğdem Karaaslan, Fatih Şahin, Hamza Dağ, Fatma Betül Sayan Kaya ve Mehmet Muş.

İstanbul doğumlular çoğunlukta

Merkez Karar ve Yönetim Kurulunu oluşturanların arasında en fazla İstanbul doğumlular yer aldı. Üçer Kayserili ve Trabzonlu'nun bulunduğu kurulda ikişer Diyarbakırlı, Malatyalı ve Yozgatlı da görev aldı. Kurulda Çanakkale'den Bitlis'e, Tunceli'den Tekirdağ'a kadar yurdun birçok ilinde doğan isimler de bulunuyor.

Kurulda üniversitelerin farklı bölümlerinden mezun olan isimler yer alıyor. Üyelerin çoğunu hukukçular oluştururken, MKYK listesinde hukuk fakültesi mezunu 12 isim yer alıyor.

Ayrıca iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları ile siyasal bilgiler fakültelerinden mezun isimler de çoğunlukta bulunuyor. Kurulda mühendislik  ve tıp fakültelerinin yanı sıra diğer alanlardan da mezun üyeler yer alıyor.

MKYK'nın adaş üyeleri

MKYK'yı oluşturan isimler arasında "Mehmet" adı ön plana çıkıyor. 50 kişilik kurul içerisindeki "Mehmet" isimli 9 üye, Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Müezzinoğlu, Mehmet Muş ve Mehmet Özhaseki'den oluşuyor. Kurulda ayrıca "Mustafa" ve "Selçuk" adını taşıyan ikişer kişi bulunuyor.

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Müezzinoğlu Mehmet Mehdi Eker Mehmet Ali Şahin Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title