Haberler

AK Parti'li Aydemir: "Türk varlığı, Türk dünyasına bir ışıktır"

Güncelleme:

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türk varlığı, Türk dünyasına bir ışıktır.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türk varlığı, Türk dünyasına bir ışıktır." dedi.

Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi'nin (TÜRKPA) 12. toplantısının önümüzdeki günlerde Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacağını söyledi.

Dönem başkanlığının Türkiye'ye geçeceği toplantıya TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meclis başkanları ile Macaristan Meclis Başkan Vekilinin katılacağını belirten Aydemir, "Bu toplantıdan inşallah özel sonuçlar doğacak. Türk varlığı, Türk dünyasına bir ışıktır. Bu ışığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yaktı, Türk devletleri de bu işe katkı sundular. Türk devletleri ile ilişkilerimiz öyle bir noktaya geldi ki neredeyse aynı devlet pozisyonu almış vaziyetteyiz. 200 yılda alınamayacak mesafeleri 21 yılda aldık." diye konuştu.

Aydemir, Ermenistan'ın "sözde soykırım" yalanına ABD Başkanı Joe Biden'ın da iştirak ettiğini ifade ederek, "Kendi tarihlerine bakmıyorlar; soykırımı, insan düşmanlığını, tabiat düşmanlığını başkalarına izafe ediyorlar." dedi.

Seçim sürecinde ortaya atılan yalan ve iftiraları milletin gördüğünü söyleyen Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Meclis'teki son grup toplantısında ortalığa mermi saçtığını, gelen tepkiler üzerine ise "Türk mitolojisinde mermi kovanlarını toprağa attığınızda kötülük yok oluyor." şeklinde bir açıklama yaptığını anımsattı.

Türk mitolojisinde, Türk destanlarında edep, haya, doğruluk olduğunu; iftira, yalan olmadığını dile getiren Aydemir, "Yalan söyleyenin dilinden yılan çıkar, diye Türk mitolojisinde bir aforizma vardır. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Sahada sıfıra indiğinizi gördünüz. Yaptığınız hatalardan dolayı İYİ Parti diye bir şey kalmadı. Toparlamak için yeni iftiralar atmaya başladı. Sayın Akşener, özür dilemek erdemdir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve milletimizden özür dilemelisiniz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

İbrahim Aydemir Milletvekili AK Parti Erzurum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title