Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Sinop'ta

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, CHP'nin partili bir cumhurbaşkanı adayı gösteremediğini belirterek, "Dün Menderes'e, Özal'a ve Erbakan'a dünyayı dar eden zihniyet, bugün onların maneviyatından medet umuyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, CHP'nin partili bir cumhurbaşkanı adayı gösteremediğini belirterek, "Dün Menderes'e, Özal'a ve Erbakan'a dünyayı dar eden zihniyet, bugün onların maneviyatından medet umuyor" dedi.

Erdem, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Sinop'ta Vali Yavuz Selim Köşger'i, AK Parti İl Başkanlığı'nı ve Sinop Muhtarlar Derneği'ni ziyaret etti.

Daha sonra MÜSİAD Toplantı Salonu'nda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Erdem, AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Erdem, iki hafta sonra ilk kez halkın cumhurbaşkanını seçeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra çok farklı bir Türkiye olacak. Halk kendi başkanını kendi seçiyor. Bir Cumhuriyet Halk Partisi, bir Cumhuriyet Halk Partili'yi aday gösteremedi. Bugün sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, adını da diyemiyorlar, millet de söyleyemiyor diye slogan olarak yanına ekmeği koydular ki, ekmekle Ekmeleddin kafalarda yer etsin. Ekmeleddin İhsanoğlu, dün Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın kabrini ziyaret ediyor. O üç devlet adamına dünyayı dar eden kimdi? Hangi zihniyetti? CHP zihniyeti değil mi? Dün Menderes'e, Özal'a ve Erbakan'a dünyayı dar eden zihniyet, bugün onların maneviyatından medet umuyor. 1960 darbesini kim yaptırdı? 28 Şubat'ın arkasında kimler vardı? Bu millet büyük millettir. Bakın CHP'nin adayı bile Menderes'in maneviyatından medet umuyor. Ama dün ipe çeken onlardı, o zihniyetti. Bu millet büyük millettir. Demokrasilerde ayarı millet yapacaktır."

"Bir parti başarılıysa, bir iktidar başarılıysa onun başındaki kişidir başarılı olan" diyen Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi seçime gidiyoruz. Her gittiğimiz yerde 'Başbakandan sonra genel başkan kim olacak?' diye soruyorlar. Bu, şu anlama gelir. Evet Cumhurbaşkanı belli. Allah yolunuzu açık etsin. Kamuoyu araştırmaları da onu gösteriyor zaten ama biz bunu gösteriyor diye çalışmamazlık yapmıyoruz. Sandıktan çıkana kadar gayret göstereceğiz. O makama en layık, en liyakatli kişi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Millet ittifak halinde. Bu, Türkiye'nin kazancı. Bakın AK Parti'den önceki Türkiye ile sonraki Türkiye'ye. Gezi olaylarının olduğu mayıs ayında bir günde yapılan iki ihalenin tutarı eski Türkiye'nin bir yıllık bütçesi kadar. Türkiye nereden nereye geldi. Birinci ihale üçüncü havaalanı ihalesidir, 22 milyar avro tutarında. Diğeri ise 22 milyar dolarlık nükleer enerji santralidir. Bütün gelişmiş ülkeler enerjilerini nükleer enerjiden sağlıyor. Mesele Sinop değil, çevre değil, mesele nükleer enerjidir. Bunlar hayata geçirildiğinde Türkiye çok farklı olacak. Bugün Cumhurbaşkanlığı, bu noktada çok önemli."

- "Geleceğin Türkiye'si çok farklı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada ve bölgede bir ağırlığının bulunduğunu vurgulayan Erdem, şunları kaydetti:

"Maalesef bizim muhalefetimiz gidip dışarıda Türkiye'yi şikayet ediyor. Ülke içinde biz bir aileyiz. Bu ülkenin partileriyiz, aramızda konuşuruz ama gidip dışarıya şikayet edilmez. Üçüncü havaalanından Almanya ve Fransa rahatsız. Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi olan tek havaalanı yapılıyor. Bunu mahkemelerle çevrecilik adına engelliyorlar. Istıranca'dan sular getiriyoruz, çevreciler 'ağaç kesiyorsunuz' diye engelliyorlar. Dört tane maki kestik şimdi çam ormanlarına çevirdik. Gezi olaylarında da aynı şey olmadı mı? Çevreci projeydi ama mesele Taksim değil, mesele Istıranca'daki ağaçlar değildi, mesele Türkiye'ydi. Bu kararlılığı Başbakanımız gösterdi. Kanal İstanbul'u hayata geçireceğiz. Bize heyecan veriyor, 15 milyar dolar harcanacak. Türkiye geçmişte bir milyar dolar bulamıyordu. Bunları kolay yapan sizin desteğinizdir. Demek ki, at sahibine göre kişniyormuş. Petrol, doğal gaz, altın bulmadık. Geçmişte biz bu paraları borç bulamıyorduk. Geleceğin Türkiye'si çok farklı. Onun için birileri rahatsız oluyor. Onun için Tayyip Bey'den rahatsızlar."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ekrem Erdem Menderes Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title