Haberler

AK Parti'den İzmir'de 'Kardeş Belediyeler' Buluşması

AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir’deki ’Kardeş Belediyeler’ buluşması çerçevesinde Ödemiş Belediyesi’ne konuk oldu.

Ak Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, İzmir'deki 'Kardeş Belediyeler' buluşması çerçevesinde Ödemiş Belediyesi'ne konuk oldu.

Kardeş Belediyeler projesiyle ilgili AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıya AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir'in 7 ilçe belediye başkanları ve kardeş olarak gelen AK Partili belediye başkanları katıldı.

AK Parti'nin belediyecilikte anayasası olarak kabul ettiği anlayışı açıklayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Birincisi, bizler belediyeciler olarak, hizmet belediyeciliği yapacağımıza söz verdik. İdeolojik belediyecilik yapmayacağız. Particilik, ideolojik çalışmalar ayrı yapılır. Belediyeler asla böyle bir kapıya açık olmamalıdır. İkincisi, mazeret üretmeyeceğiz. Mazeret ararsanız çok. Aday olurken hiçbirimiz mazeretleri söylemedik. Size hizmet edeceğiz dedik, çıktık şimdi çalışmak düşer bize. Üçüncü olarak da ayrımcılık yapmayacağımıza söz verdik" dedi.

İl Başkanlığı'ndaki temasların ardından İzmir'deki AK Partili belediyeleri ziyaret eden Özhaseki, akşam saatlerinde Ödemiş Belediyesi'ne konuk oldu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül ile konuk belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

"YASAL DÜZENLEME İÇİN KOMİSYON KURULMASI SEVİNDİRİCİ"

'Kardeş Belediyeler' buluşmasına ev sahipliği yapmaktan, memnuniyet duyduklarını dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Özhaseki'ye ve beraberindekiler teşekkür etti. Ankara'da Bütünşehir Yasası ile ilgili düzenleme çalışmalarında aktif görev aldığını hatırlatan Badem, "Yasa belli bir kalıpla hazırlanmasından ötürü, her ilçeye ya da bölgeye göre yasa çıkarılmamasından dolayı sorunlar oluşabiliyor. Biz bu sorunların çözümü adına Sayın Özhaseki'yi rahatsız ettik, ben kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Benim gibi bir adamın kahrını defalarca çekti. Hatta bundan sonra yasanın düzenlenmesindeki komisyona dahil olmamızı da sağladı. Orada da en çok konuşan benim belediye başkanlarımız arasında. Bizim adımıza belli sıkıntılar var. Yerel Yönetimler başkanı olarak da Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla böyle bir komisyon kurulması sevindirici. Kuvay-ı Milliye'nin başladığı topraklarda sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk" diye konuştu.

Programa katılan belediye başkanlarına ve meclis üyelerine teşekkür eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediyeciliğin hizmet ve sevda işi vurguladı. Hedeflerinin AK Partili belediyecilik tüm İzmir'in tanışması olduğunu aktaran Özhaseki, "Bu projeyle bu bölgelerde yaşayan insanlarımız da rahat etsinler onun için buradayız. İnşallah bugün faaliyetlerimiz bereketli hizmetlere dönüşecektir" dedi.

ÖZHASEKİ'YE EFE PORTRESİ

Daha sonra AK Parti tarafından Ödemiş ile kardeş belediye ilan edilen Fatih'in Belediye Başkanı Mustafa Demir de Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Fatih ilçesindeki Süleymaniye Camii'nin gümüş maketini hediye etti. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de fethedilen topraklara hizmet eden Fatih Belediyesi ile kardeş belediye ilan edilmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Badem de AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye portresinin yer aldığı Mustafa Ali Kasap tarafından hazırlanan "Efe" tablosunu hediye etti. Badem, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e ilçenin simgesi "Efe" heykelciği ve ipek mendil armağan etti. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, kardeş belediye ilan edilen Ödemiş Belediyesi ile proje ve çalışmalarla ilgili deneyim paylaşımında bulunacaklarını ve birbirilerine destek vereceklerini açıkladı.

AK Parti'nin projesi kapsamında Torbalı Belediyesi'ne Ankara Altındağ Belediyesi, Selçuk Belediyesi'ne Kocaeli İzmit (merkez) Belediyesi, Kınık Belediyesi'ne İstanbul Zeytinburnu Belediyesi, Ödemiş Belediyesi'ne İstanbul Fatih Belediyesi, Menderes Belediyesi'ne Konya Selçuklu Belediyesi, Kemalpaşa Belediyesi'ne İstanbul Bahçelievler Belediyesi, Kiraz Belediyesi'ne de Kayseri Melikgazi Belediyesi kardeş oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Özhaseki AK Parti Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title