Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ: "Çocuk İstismarına İlişkin Suçlarda Cezaları Arttırdık"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çocuk istismarına ilişkin suçlarda cezaları arttırdıklarına dikkati çekerek, “Mağdurun 12 yaşından küçük olması durumunda sarkıntılık suçunun alt sınırı 3 yıldan 5 yıla, tasaddi suçunun alt sınırı 8 yıldan 10 yıla, nitelikli cinsel istismar suçunun altı sınırı 16...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çocuk istismarına ilişkin suçlarda cezaları arttırdıklarına dikkati çekerek, "Mağdurun 12 yaşından küçük olması durumunda sarkıntılık suçunun alt sınırı 3 yıldan 5 yıla, tasaddi suçunun alt sınırı 8 yıldan 10 yıla, nitelikli cinsel istismar suçunun altı sınırı 16 yıldan 18 yıla çıkarılmaktadır" dedi.

Bakan Bozdağ, Ceza Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında Adalet Komisyonu üyelerine bilgi verdi. Bozdağ, 15 Temmuz darbe girişiminin seçilmişlere, hükümete, Meclise, anayasaya karşı yapıldığını belirterek, ülkeyi bölme, rejim değiştirme, kaosa sürükleme amacını taşıdığını söyledi. Bakan Bozdağ, "Türk halkı ülkenin istiklal ve istikbali, bu ülkeyi ve hepimizi yücelten değerleri tehlike altında olduğu zaman nasıl bir birliktelik ortaya koyuyor, nasıl netice alıyor. Bizim gücümüz bu birlikteliğimizden, sahip olduğumuz değerler için mücadele etmekten kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ, kanun tasarısı hakkında bilgi vererek, "Duruşmalar, il sınırlarında olmak kaydıyla duruşmanın yapıldığı yerden başka bir yerde yapılabilecek. Bunun nedeni çok sanıklı bir dava olması durumunda bunların nerede yargılanacağına dair bir boşluk var. Vücut dokunulmazlığına karşı suçlarda tutuklama yasağını kaldırıyoruz. Örgüt faaliyetine ilişkin işlenen suçlarda azami tutukluluk süresi dolmuş sanık ve tutukluluklar da adli kontrol şartıyla serbest bırakılıyor. Adli kontrol şartlarının ihlal edilmesi halinde tutuklanmasına imkan veriyoruz" şeklinde konuştu.

Türk Ceza Kanunu'nda değişiklikler yaptıklarını söyleyen Bozdağ, çocuk istismarına ilişkin suçlarda cezaları arttırdıklarına dikkat çekti. Bozdağ, "Çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesince iptal edilen hükümler yeniden düzenlenmektedir. Mağdurun yaşına göre kademeli bir ceza verilecektir. Mağdurun 12 yaşından küçük olması durumunda sarkıntılık suçunun alt sınırı 3 yıldan 5 yıla, tasaddi suçunun alt sınırı 8 yıldan 10 yıla, nitelikli cinsel istismar suçunun altı sınırı 16 yıldan 18 yıla çıkarılmaktadır" dedi.

Dolandırıcılık suçu hakkında bilgi veren Bakan Bozdağ, "Dolandırıcılık suçunun basit halinin cezasının alt sınırı 1 yıldan 2 yıla, nitelikli halinin cezasının alt sınırı 2 yıldan 3 yıla çıkarılmaktadır. Dolandırıcılık suçunun failinin kendisini polis, hakim, savcı, banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması, bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi halinde en az 4 yıl hapis cezası verilecektir" ifadelerini kullandı.

Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyonun 15 Temmuz'dan sonra ilk defa çalışacağını belirterek, 15 Temmuz hakkında düşüncelerini açıklayıp, Mecliste grubu bulunan partilere söz verdi. İyimaya, "Tarih, devletin yarım asırlık kıdemli gafletini, siyaset halkalı, kadim ve konjonktüre bağımlı mağdurluğunu elbette ki yazacaktır. Tarih, 15 Temmuz şokunda siyaset ve milli iradedeki idrak patlaması ve birlik ruhunu da kaydedecektir" şeklinde konuştu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, darbe girişiminin Cumhurbaşkanı ve Meclise karşı yapıldığını belirterek, darbe girişiminin amacının vatanı bölme olduğunu ifade etti.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, kamudan memurların el çektirilmesine değinerek, silahlı gücün ekmeğini kazanma derdinde olduğunu ve bunu kazanabilmek için mafyalaşabileceğini söyledi.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, haksız tutuklamalara karşı olduklarını belirterek, tutuklamalarla darbe yapıldığını ileri sürdü.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ise, milli birlik ve beraberlik ile yeni bir sayfa açılması mesajını verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet İyimaya Bekir Bozdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title