Haberler

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Herkesi Bir Panik ve Korku Sarmış Durumda"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ : "Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda"

BURSA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 16 Nisan'da yapılacak referandum oylaması için Avrupa'nın telaş içine girdiğini belirterek, "Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil de Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne?" dedi.

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi bir dizi program için Bursa'ya gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Osmangazi ilçesindeki bir toplantı salonunda Anadolu Öğrenci Birliği ile bir araya geldi. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Bakan Bozdağ, "Zayıf iktidar olsaydık şimdiye kadar bizi çoktan götürürlerdi. Götüremediler, bundan sonra da Allah'ın izniyle götüremeyeceklerdir. Çünkü bizim dayımız aziz Türk milletidir. Dayısı millet olanı, dayısı başka kirli ve karanlık güçler olanlar asla yenemezler" dedi.

"Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne?"

Halk oylaması süreci için Avrupa'ya gittiklerinde büyük bir telaş gördüklerini ifade eden Bakan Bozdağ, "Avusturya, Hollanda, Almanya, Belçika, İsviçre, Danimarka telaş ve korku içinde. Sanırsınız ki biz Türkiye'nin hükümet sistemini değil de Almanya'nın hükümet sistemini değiştirip, değiştirmeyeceğimizi 16 Nisan'da oylayacağız. Herkesi bir panik ve korku sarmış durumda. Yahu size ne? Biz kendi hükümet sistemimizi değiştirip, değiştirmeyeceğimizi oylayacağız. Sizin hükümet sisteminize dair bizim bir oylamamız yok ki" diye konuştu.

"28 Şubat'ın önden çekişli arabası CHP'dir"

'Biz şimdi propaganda yapanları söyleyince hemen deniyor ki, 'Hayır diyene terörist diyor'. Bunu kim diyorsa ahlaksızın büyüğüdür, çarpıtan da ahlaksızın büyüğüdür' diyen Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu reform olsun diyenler var, olmasın diyenler var. Propagandayı yapanlara bakın. Merhum Necmettin Erbakan hocamızın ölüm yıldönümündeki anma toplantısına kim katıldı? 28 Şubat'ın önden çekişli arabası da CHP'dir, arkadan çekişli arabası da CHP'dir. Yandan, soldan, ortadan bütün destekçisi CHP'dir. 28 Şubat'ın en büyük mağduru Necmettin Erbakan'dır. Gitti oraya elini açtı dua etti. Niye gitti? Bu halk oylaması olmasaydı hiçbir güç Sayın Kılıçdaroğlu'nu o toplantıya götürüp, Erbakan hocaya dua ettiremezdi. Sizden korktuğu için, Saadet Partililerinin oyuna ihtiyacı olduğu için yaptı. Bu sistem geldiği zaman herkes sizin oyunuza bakacak. Başka mahallelere de açılmak zorunda kalacak. Tayyip Bey'i her mahalle seviyor. O yüzden 16 Nisan akşamına kadar Sayın Recep Tayyip Erdoğan deyin, sakın saygısızlık ifade eden bir dil kullanmayın. 16 Nisan'a kadar saygı orucu tutma kararı almışlar. Ben de diyorum ki, 'Sayın Kılıçdaroğlu bir dünya bir araya geldi bu millet Tayyip Bey'i kimseye yedirmedi, senin bu şark kurnazlığına mı yedirecek?."

"Biz geldik gidiyoruz Sayın Baykal hala mecliste"

Milletvekili seçilme yaşının 18'e indirilmesinin öngörülmesine ilişkin yapılan eleştirileri yanıtlayan Bakan Bekir Bozdağ, "Sanki 18 yaşını dolduran herkes parlamentoya girecek. Yok öyle bir şey. Bu bir fırsattır. Allah'ın nasip ettiği bazı gençler bu imkanı kullanabilir. Ben çocukken Baykal bakandı. Ben ilkokul öğrencisiyim sayın Baykal bakan. Biz geldik gidiyoruz hala mecliste" şeklinde konuştu.

Bakan Bozdağ, programın ardından Bursa basını ile düzenlenen toplantıya katılmak üzere salondan ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Bekir Bozdağ Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title