Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi: "İslam ümmeti birlik olmalı"

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri ve ümmetin birleşmesi gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nın açılışında yaptığı konuşmada, İslam ülkeleri ve ümmetin birleşmesi gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nın açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Reisi, İslam dünyasının önünde önemli fırsatlar olduğunu belirterek, "İslam ümmeti ortak hedefler doğrultusunda kararlılıkla hareket etmeli ve işbirliğini geliştirmeli. Ümmetin kendisini kapatmaya ve kilitlemeye hakkı yoktur, ümmetin ortak hedefi ise İslam dünyası üzerindeki emperyalist tahakkümü ortadan kaldırmaktır" dedi.

Reisi ayrıca, "İkinci dünya savaşı sonrasında oluşan iki kutuplu dünyada, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte ABD dünyada kendisini tek süper güç olarak gördü. Bugün ise İslam dünyasını kendisi için tehdit olarak görüyor. Bugün bölgede Irak, Afganistan, Suriye, Lübnan ve Yemen'de İslam dünyasına düşman olanların tuzaklarını görüyoruz. Ayrılıkçı ve tekfirci düşünceleri bu bölgelerde kullanıyorlar. Tüm bu tuzaklar karşısında ümmet olarak birleşmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Reisi, İslam ülkelerinin ve ümmetin birleşmesi gerektiğini belirterek, "Rahmetli İmam Humeyni ve Dini Liderimiz Ayetullah Ali Hamaney'in üzerinde durduğu vahdet bugün stratejik öneme ve zarurete sahiptir" diye konuştu.

Batı dünyasının eski gücünde olmadığını belirten Reisi, İslam dünyasında ve tüm dünyada dine ve İslam'a olan ilginin gençler arasında arttığına işaret ederek, "Artık gençler Batılı ülkelere gitmek istemiyor. Eskiden Batı kültürü içerisinde yaşamak isteyen gençlerin bugün böyle bir arzusu kalmadı. İslam dünyasında ve hatta tüm dünyada dine ve İslam'a olan ilgi arttı. Gençler Batı ülkelerinin iddialarının geçersiz ve çürümüş olduğunu gördüler. İslami uyanış başladı. Bu toplantılar İslami uyanış programını belirmek adına önemli rol oynamaktadır. Bugün Lübnan ve Afganistan başta olmak üzere bölgede ümmete tuzaklar kuruluyor. Bunun anlaşılması ve görülmesi çok önemli" dedi.

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı 24 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Konferansa 52 ülkeden toplam 514 konuşmacı katılırken, 360 konuşmacının video konferans yöntemiyle toplantılara katılması bekleniyor. İslami Vahdet Konferansı'na Türkiye'den Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katılıyor.

(Aynur Sena Çabuk/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Reisi İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title