Haberler

'Politik Söylemlerden Uzak Durma Kararı Aldım'

AKP İle Fikir Ayrılıkları Nedeniyle Yıldızı Barışmayan ve Siyasi Açıklamaları ile Gündeme Gelen YÖK Eski Başkanı Erdoğan Teziç, Emekliliğinin Ardından İlk Kez Anka'ya Konuştu.

AKP iktidarıyla fikir ayrılıkları nedeniyle yıldızı barışmayan ve akademik çalışmalarının yanı sıra siyasi açıklamaları ile gündeme gelen YÖK eski Başkanı Teziç, artık politik söylemlerden tamamen uzak durma kararı aldı. Anayasa Hukuku kitabının ikincisi ile ilgili çalışmalara ağırlık veren Teziç, ayrıca kendine bir gezi planı oluşturarak görmediği ülke ve şehirleri gezecek.

Galatasaray Üniversitesi rektörü iken YÖK Başkanlığı'na atanan ve 18 Aralık 2007 itibariyle 4 yıllık görevini tamamlayarak emekli olan Anayasa Hukukçusu Prof Dr. Erdoğan Teziç, artık sadece "kendisi" ile ilgileneceğini söyledi. Teziç, görev süresinin bitmesinin ardından ilk kez ANKA'ya konuştu.

Teziç'in, YÖK'ün başında bulunduğu 4 yıllık döneminin tartışmalı ve gergin geçtiğini söylemek mümkün. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gibi hukukçu kimliğiyle tanınan, Başbakan ve Meclis başkanıyla tartışmaya girmekten çekinmeyen Teziç, siyasi açıklamaları ile gündemden düşmedi. Teziç, Anayasa Mahkemesi'nin tartışmalı 367 kararını desteklemesi, cumhurbaşkanını halkın seçmesine karşı çıkması ve başbakanın özel üniversiteler kurulması önerisi gibi konularda doğrudan başbakan ve hükümetle karşı karşıya geldi. Teziç, artık politik söylemler yapmama kararı aldığını açıklarken, artık kendini kitaplara adadığını ve yoğun geçen çalışma dönemi boyunca okuyamadığı kitapları okuyacağını söyledi. Teziç, "Artık Anayasa Hukuku kitabımın ikinci cildini bitireceğim. Okula dönmeyi asla düşünmedim. Artık sadece kendimle ilgileneceğim. Bu nedenle kitaplarımın arasına attım kendimi" dedi.

-POLEMİKLERDEN UZAK DURACAK-

Teziç'in YÖK başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra YÖK Başkanvekili Prof.Dr. Aybar Ertepınar istifa etmiş, YÖK kurulduğundan bu yana Özel Kalem Müdiresi Prof Dr. Gülsüm Baksan da görevden alınmıştı. Teziç, daha sonra olabilecek istifalar ve görev değişiklikleri konusunda konuşmamayı tercih ederken, şunları söyledi:

"Artık kendime bir düzen kurma çabasındayım. Evde çalışma ortamımın düzenlemesini yapıyorum. Özellikle yoğun bir çalışma dönemindeydim. Artık okumayı istediğim birçok kitabı okuyabileceğim. Kendime zaman ayırabileceğim. Tiyatro, sinema ve konserlere gideceğim. Okulda ders vermek gibi bir planım zaten yok. İşim nedeniyle birçok yer gezdim, fakat daha eksik kalan gezmek istediğimi çok yer var. Bir gezme planı yaparak buraları da gezeceğim." (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title