Haberler

Polisten, Türk Kökenli Alman Vatandaşına Dayak

Almanya'nın Mannheim Şehrinde Alman Komşusuyla Tartışan Türk Kökenli Alman Vatandaşı Burhan Çağlayan (41), Eşi ve Çocukları Önünde Polisin Şiddetine Maruz Kaldığını İddia Etti.

Almanya'nın Mannheim şehrinde Alman komşusuyla tartışan Türk kökenli Alman vatandaşı Burhan Çağlayan (41), eşi ve çocukları önünde polisin şiddetine maruz kaldığını iddia etti.

Luzenberg semtinde yıllardır aynı apartmanda komşu oldukları Alman bir aileyle zaman zaman sorunlar yaşadıklarını dile getiren Çağlayan, Alman komşusuyla aralarında çıkan tartışma sonrası olay yerine gelen polisler tarafından kendisine eşi ve çocukları önünde şiddete uygulandığını söyledi.

Burhan Çağlayan, "Komşumla bazen tartışıyoruz. Yine böyle bir tartışmada dayanamadım ve ona bir tokat attım. Birkaç dakika içinde bir otomobil geldi, araçtan inen 2 kişi bana vurmaya başladı, ne olduğunu anlayamadım" dedi. Sert darbelere maruz kaldığını ifade eden Çağlayan, "Yumruk ve tekmelerle yüzüme ve gövdeme vuran kişiler daha sonra kendilerinin polis olduğunu söyledi. Polis bile olsa durup dururken çocuğumun ve eşimin gözü önünde bana vurmaya hakları yok'" şeklinde tepki gösterdi.

Komşusuyla daha sonra barışan Çağlayan, kendisini döven polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Burnu, yüzü ve boynunda morluklar oluşan vatandaş, daha sonra hastaneye giderek darp edildiğine dair rapor aldı.

Daha önce polisin Türklere sık sık şiddet uyguladığına dair söylentiler duyduğunu belirten Çağlayan, "Ancak bunlara inanmak istemiyordum. Şimdi başıma bu olay gelince anladım. Türklerin sindiğini ve her şeye boyun eğdiğini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Tüm Türkler adına hakkımı mahkemede sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.

(KY-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title