Haberler

Polisten Öğrencilere Uyuşturucu, Şiddet ve Terör Konferansı...

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Tarafından Öğrencilere Yönelik Uyuşturucu, Şiddet, Terör ve Suça Karşı Biliglendirme Konferansı Düzenlendi.

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik uyuşturucu, şiddet, terör ve suça karşı biliglendirme konferansı düzenlendi.

Erdek Öğretmenevi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erkay Erten, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Erdal Nakışlı ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği Başkomiseri Cem Erol katıldı. Konferansta ilk olarak konuşan Başkomiser Cem Erol, uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklara başlamanın en önemli faktörünün kötü arkadaş çevresi olduğunu ifade etti. Uyuşturucunun insan beyni ve vücudunda tamir olunamaz hasarlara yol açtığını belirterek "Uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklara başlamanın en önemli faktörü arkadaş çevresidir. Bağımlılık yapan maddelerin büyük bir bölümü tütün içerisine karıştırılarak insanlara sunuluyor. Sigara ve alkol doktor kontrolünde bıraktırılabiliyor. Ancak uyuşturucu madde alışkanlığından vazgeçmek çok zor. Bağımlılıklarda insanları etkileyen olumsuzluklar, eğitim ve öğretim hayatında başarısızlıklar, aile içi sorunlar, uyku sorunları, cinsel sorunlar ve yasal sorunlar olarak gelişiyor. Uyuşturucu madde bağımlılığı sağlık açısından da önemli tehditler oluşturduğu gibi insanın beyni ve kafatasında büyük hasarlara neden oluyor. Polis ve asker olarak uyuşturucu maddeyle mücadeleye aralıksız devam ediyoruz. Ancak siz sevgili öğrencilerden bize destek olmanızı bekliyoruz. Sizin yapacağınız en önemli şey, şüpheli durumlarda 155 Polis İhbar Hattı'nı aramanızdır. Bandırma'da bir uyuşturucu çetesi bir öğrencinin yaptığı ihbar sonucunda çökertildi. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz" dedi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Erkay Erten ise, çocukların karıştığı suç ve şiddet olaylarına dikkat çekerek "Basında bazen çocuk suçlular diye haberler çıkıyor. Hiçbir çocuk suçlu değildir. Çocuğu suça iten nedenler vardır. Çocuğu suça iten nedenlerin başında ailenin parçalanmış veya dağılmış olması, kötü arkadaş çevresi geliyor. Bir başka önemli konu da şiddettir. Şiddet, sadece okullarda değil, her yerde var. Şiddet olgusunun altında yatan nedenlere bakacak olursak ön yargılı toplum olmamız, kararsızlık içinde olmamız, neye tepki göstermeyi bilmememiz, değerlerimizi yitirmemiz yani sevgi, komşuluk ilişkisi, yardımseverlik duygusu, fedakarlık, yaşlılara şefkat duygusu, çocuk sevgisi ve hayvan sevgisi olarak sıralayabiliriz. Çocukların şiddete yönelmeleri bu saydığımız değerler dışında aile içi yaşanan bir takım olumsuzluklardır. Aileler çocuk yetiştirme konusuna önem vermelidirler" şeklinde konuştu. Konferansta konuşan Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Erdal Nakışlı ise terör örgütlerinin çalışma yöntemlerini anlatarak, gençlerin terör örgütlerinin propagandalarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

(ÖT-MEY-MŞ)

28.03.2007 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title