Haberler

Polislerin Kimlik Sorduğu Avukat, Baro Kimliğini Gösterince Darp Edildi

Güncelleme:

Oğlunu otogara bırakan Avukat Salih Bakış, otogar çıkışında kimlik soran polislere, baronun avukatlara tanıdığı kimliği gösterince darp edildi. Otogarda elleri kelepçeli bir şekilde bekletilen ve darp edilen Bakış, doktor raporu alarak polislerden şikayetçi oldu.

İstanbul'da Avukat Salih Bakış, üniversitede okuyan oğlunu otogara bıraktıktan sonra çıkış yapmak istediği sırada, yanında bulunan yeğeniyle beraber polis ekipleri tarafından durduruldu. Polis ekiplerinin kimlik sorduğı Bakış, baronun avukatlara tahsis ettiği kimliği gösterince polis ekipleriyle arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında arabadan indirilip darp edilen Bakış, doktor raporu alarak polislerden şikayetçi oldu.

İstanbul'da avukat Salih Bakış, 18 Kasım günü, Karabük Üniversitesinde okuyan oğlunu, otobüsle Karabük'e yollamak için yeğeniyle birlikte otogara gitti. Oğlunu otobüse bindirdikten sonra yeğeniyle otogardan çıkış yapmak isteyen Bakış polis ekipleri tarafından durduruldu.

Polislerin Kimlik Sorduğu Avukat, Baro Kimliğini Gösterince Darp Edildi

"BU KİMLİĞİ KABUL ETMİYORUM"

Polisler, Salih Bakış ve yeğenine kimlik sordu. Bakış ekiplerine avukatlık kimliğini uzatınca, polislerden biri, "Bu kimliği kabul etmiyorum.S en nerenin avukatısın. Senin gibi günde bir sürü sahte kişiler buraya geliyor. Ben avukatım, hakimim, savcıyım demekteler. Hepsinin gebetelerini sorguluyoruz. Hata senin gibilerin yakalamaktayız. Sen bu kimliğinle bir bankaya giderek adına bir hesap açtıramasın. Senin yüzüne kimliğini fırlatırlar. Ben kabul etmiyorum." dedi.

"BANA HAKARET EDEMEZSİN, HADDİNİ AŞIYORSUN"

Polis memurunun bu sözleri üzerine Avukat Salih Bakış, "Sen şahsıma ve mesleğime hakaret edemezsin. Bu kimlik Türkiye Barolar Birliğinin avukatlara tanıdığı kimliktir. Avukatlık kimliğimle adliyelere, diğer resmi kurum ve kuruluşlara gittiğimde, sizin yapmış olduğunuz hukuka aykırı işlemlerin hiç birisine şimdiye kadar maruz kalmamışım. Kaldı ki hakkımda savcılıkça veya yetkili mahkemelerce verilmiş bir karar var mı? Hatta bu kimlik uluslar arasında geçerlidir. Saygı duyarlar. Senin görevin benim güvenliğimi korumaktır. Bana hakaret etmek değildir. Bana mahkemece verilmiş bir karar suretini ibraz edin. Göreyim. Sen haddini aşıyorsun." karşılığını verdi.

Polislerin Kimlik Sorduğu Avukat, Baro Kimliğini Gösterince Darp Edildi

Avukat Salih Bakış'ın bu sözlerine sinirlenen polis memuru, "Sen şimdi görürsün diyerek" Bakış'ı aracından indirdi. Daha sonra avukat Salih Bakış darp edilmeye başlandı. Bakış'ı yere yatıran polis memuru, yerde bir süre tekmeledikten sonra ellerini arkadan kelepçeleyerek suntadan yapılma bir barakaya götürdü.

"BENİ BIRAKIN, BENDE NEFES DARLIĞI VAR"

Polis memurlarının barakada yaklaşık 1 saat alıkoyduğu Bakış, "Bende nefes darlığı var. Ellerimi arkadan bağlamışsınız. Üzerimdeki elbiselerin çamur olması nedeniyle ağırlık yaptı. Rahat nefes

alamıyorum. Kelepçeyi çözün. Beni dışarı çıkarttın, nefes alayım. Bana terör suçlusu muamelesini yapıyorsunuz." dedi.

Polislerin Kimlik Sorduğu Avukat, Baro Kimliğini Gösterince Darp Edildi

Polislerin uzun süre telefon ve telsiz görüşmesi yapmasının ardından karakola götürülen Avukat Salih Bakış, karakolda da polislerin tehdidine maruz kaldı. Polis memurları, "İfade verirsen seni salarız ama vermezsen sabaha kadar nezarette kalırsın" diyerek Bakış'ı tehdit etti.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Polisler tarafından darp edilen Avukat Salih Bakış, hastaneye giderek darp raporu aldı. Bakış daha sonra sonra kendisini darp eden polisler hakkında savcılığa şikayette bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (77)

Atilla:

Bira bu haberleri herkezin TC nufus cuzdani var goster kimligini gec ben avukatim diye imtiyaz istedin o imtiyazi goremeyince polsleren sikaystciyim de. Herkezinn bir imtiyaz sebebi var zaten bu ulkede

77
10
yanıtYanıtla
Hakan:

Baro kimliği hiç bir yerde geçmez, bu ülkede yaşıyorsan kimliğini göster cok zor değil.... polis haklı sonuna kadarrrr

65
9
yanıtYanıtla
Hukukçu:

Cahile bak. Nereden biliyorsun hiçbir yerde geçmediğini? Kendini kanun koyucu mu sandın hadsiz seni? Avukatlık kanunu açıkça avukat kimliğinin normal kimlik hükmünde olduğunu söylüyor ve avukatlara gbt, sorgu, arama durumlarında da ayrıcalık tanıyor. Kanunun üstünde olduğunu mu düşünüyorsun? Kanun geçer diyor ama ne idüğü belirsiz bir cahil geçmez diyor! Avukatlar hakim ve savcılar gibi kanun önünde bazı ayrıcalıklara sahiiptir mesleğinin gerekliliği olarak. Bilip bilmeden atıp tutmayın.

yanıt6
yanıt14
Ali:

Polislerden nefret ediyorum. Aşağılık yaratıklar. . .

7
58
yanıtYanıtla
Aptallık cehalet:

Avukat kimliği tıpkı milletvekili kimlikleri gibi resmi kimliktir. T.C kimlik numarası üzerinde bulunur. Danıştay ve Yargıtayın pek çok kararı ile bu sabit olmuş, kabul etmeyen bankalar tazminat ödemektedir. Aklı evvel, bir baltaya sap olamayan kraldan çok kralcılar, hak ve özgürlüğün teminatı olam Avukatlar üzerine gidiyor. Avukat aleyhine yorum yapan arkadaş avukata ihtiyacın olduğunda burada yazdığın yorumu da avukatın olacak kişiye söyle bakalım ona göre vekalet ücreti istesin senden

12
52
yanıtYanıtla
Cahillere cevap:

Polis her şeyi yapacak diye bir şey yok kalkıp yaşlı adama vuracak kadar alçaldılarsa bu ülkedede yerleri yok sözde ülkeyi koruyorlar ülke olarak bayılıyorsunuz reklam kokan hareketler yapmaya sizin başınıza gelse aynı yorumlarda bulunacak mısınız? Tabi ki hayır.KİMSENİN KİMSEYE VURMAYA HAKKI YOK .

17
45
yanıtYanıtla
Kemal Yavuz:

Yeni yetme polislerin hepsi artist haktan hukuktan haberleri yok hepsi kendini sedat peker zannediyor belirli bir süre görevden uzaklaştırma alırlarsa (ücretsiz) artistliği bırakıp gerçek görevlerini yaparlar diye düşünüyorum

21
37
yanıtYanıtla
Türk vatandaşı:

Bu kaçıncı polis şiddeti

21
34
yanıtYanıtla
Konyalı:

Gerçekten ben bu avukatları anlamıyorum. Cebinde Normal kimliği var ehliyeti var ama inadına baro kimliğini göstererek ego tatmini yapıyorlar. Senin üstünlüğün kime be kardeşim. Göster kimliğini memur işini yapsın. Bu haber tek taraflı yapılmış bir haber avukat beyden alınan bilgilere göre bence karşı tarafı da dinlemek lazım.

46
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

çogu avukatta kendini bişey sanıyor havalarından geçilmiyor haketmiştir bu avukat kesinlikle.

37
12
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title