Haberler

Polislere 'Geç Müdahale' Davası

Avukat Hacı Hakan Ağcakanat'ın, saldırıya uğraması olayına zamanında müdahale etmeyerek, 'Görevi kötüye kullandıkları' öne sürülen, 5 polis hakkında dava açıldı

İzmir Barosu avukatlarından Hacı Hakan Ağcakanat'ın, bir müvekkilinin sorgusu için gittiği Yamanlar Polis Karakolu önünde, 10'dan fazla kişinin saldırısına uğraması olayına zamanında müdahale etmeyerek, 'Görevi kötüye kullandıkları' öne sürülen, aralarında 1 emniyet amiri ve komiser yardımcısının da bulunduğu 5 polis hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava açılmasına neden olan olay, 2010 yılının Ekim ayında meydana geldi. Avukat Hakan Ağcakanat, hakkında 'şüpheli' olarak işlem yapılan müvekkilinin soruşturmasında bulunmak üzere, bir taksi ile Yamanlar Polis Karakolu'na geldi. Ağcakanat'ın, içinde bulunduğu taksi, karakol önünde yavaşladığı sırada, burada bekleyen ve yaklaşık 10 kişi taş ve sopalarla saldırarak, tekme ve yumruk vurdu. Şoför güçlükle kaçarken, Avukat Ağcakanat, Özkanlar Polis Karakolu'na giderek, olaya ilişkin ifade verdikten sonra şikayetçi oldu. Avukat Ağcakanat olayda, darbeler nedeniyle 'Basit tıbbi müdahale ile iyileşir' halde yaralandı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Alaaddin Dokur, soruşturma ardından iddianameyi hazırlayarak İzmir Sulh Ceza Mahkemesi'nde polisler hakkında dava açtı. İddianamede, M. A. D. 'nin (Karşıyaka Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli amir olarak kalabalığı dağıtmak ve asayişi sağlamak için karakolda bulunduğu, K. K. 'nin karakolda grup amir vekili olarak görev yaptığı, İ. A. 'nın karakolun hemen önünde beklediği belirtilerek, H. Y. 'nin karakol amiri olarak görevinin başında olduğu, A. D. 'nin ise, izinli olmasına rağmen dışarıdaki kalabalığı görünce yardım için arkadaşlarının yanına geldiği kaydedildi.

Amir konumundaki personelin, sevk ve idarelerinde bulunan polis memurlarını harekete geçirmekte geciktikleri, olayı savsakladıkları ileri sürüldü. Diğer şüpheliler olan polis memurlarının da gözleri önünde meydana gelen olaya zamanında müdahale etmedikleri vurgulandı. Sanıklar M. A. D. , K. K. , İ. A. , H. Y. ve A. D. 'nin, görev gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişi mağduriyetine neden oldukları gerekçesiyle "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmarı istendi.

Sanık polisler, savcılıkta verdikleri ifadede, olayı önlemek için ellerinden geleni yaptıklarını savunurken, "Müdahale etmesek daha büyük bir olay yaşanabilirdi" diyerek suçlamayı reddetti. Davaya temmuz ayında başlanacak.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title