Haberler

Polisler Oyuncak Silahları Topladı, Kitap Dağıttı

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Ekipler, Bayramın Üçüncü Gününde Oyuncak Silahlı Çocuk Aradı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bayramın üçüncü gününde oyuncak silahlı çocuk aradı.

Her yıl bayram harçlıklarını oyuncak silahlara harcayan Mardinli çocukları bu hareketlerinden vazgeçirmek için bir çalışma başlatan Mardin polisi, oyuncak silahını teslim eden her çocuğa kitap ve çeşitli hediyeler veriyor.

Mardin Kent merkezinde sokakları gezen polisler, silahlı gördükleri çocukların silahlarını alarak yerine kitap ve çeşitli oyuncaklar dağıttı.

Küçük yaştaki çocukların silahlara özendirildiğini dikkat çeken Başkomiser İsmail Caren, aileleri çocuklarına karşı duyarlı olmaya çağırdı. Her bayramda patlayıcı maddeler yüzünden yaşanan üzücü olayları hatırlatan Başkomiser Caren, ailelerden özellikle çocuklarını şiddete yönelmemeleri için oyuncak silah ve patlayıcı maddelerden uzak durmaları konusunda eğitmelerini istedi.

Oyuncak silahlarla oynayan çocukları sokak sokak gezerek ellerindeki silahları alıp yerine kitap dağıttıklarını anlatan başkomiser Caren, "İl Emniyet Müdürümüzün direktifleri ile Mardin'de elinde oyuncak silah bulunan bütün çocuklara silahın zararlarını anlatarak kendilerine kitap ve başka hediyeler veriyoruz. Silahın ve şiddetin zararını öğrenen çocuklar, kendiliğinden gelip silahlarını bize veriyorlar. Bu konuda ailelerimizin de duyarlı olması lazım. Emniyet Müdürlüğü olarak kurduğumuz bayram çadırının

bahçesinde çocuklarımızı ata bindirerek temin ettiğimiz seyyar dönme dolaplara bindirerek bayram sevincini doyasıya yaşamalarını sağlıyoruz" dedi.

Aileler ise oyuncak silahların açıkta satılmasının önlenmesi gerektiğini söylediler. Topladığı bayram harçlığı ile oyuncak silah alan 13 yaşındaki F.Ü. isimli çocuk ise silahı daha önce çok sevdiğini belirterek, "Ama silahın zararlarını öğrendikten sonra bir daha elime almama sözü verdim. Artık bayramı silah yerine kendime başka oyuncaklar alarak kutlayacağım" diye konuştu.

(NG-ZG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title