Haberler

Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167.Yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir program düzenlendi.

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir program düzenlendi.

Belediyesi Düğün Salonunda düzenlenen programa Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Başkanı Ünal Baysan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Murat Derme, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kudret Sarıtaş, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, oda ve dernek başkanları ile Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı.

Program, sinevizyon gösterimi ile başladı. Kokteylde günün anlamına ilişkin konuşmayı Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman gerçekleştirdi. Dalman, "İlk defa Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuştur. 1845 tarihi, Türk Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat, 10 Nisan 1845'ten itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve bugün emniyet teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Türk polisi; anayasa, kanunlar, tüzükler, yönetmeliklerin verdiği yetki ile cesaret, feragat ve fedakarlıklarla gece gündüz demeden görevini yapmaktadır. Devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir" dedi.

Bugün gelinen noktada Türk Polisinin, çağın bilim ve teknolojisine uygun, modern araç, gereçlerle donanımlı olduğunu ve en üst seviyede eğitimli, görev ve sorumluluklarının bilinci içerisinde hareket ettiğini söyleyen Dalman, "Polis-vatandaş diyalogu ne kadar iyi olursa, başarıya o denli ulaşılacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız, polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir. Daha güzel günler için polis-vatandaş el ele olmalıdır. 'Halkıyla bütünleşmeyen, halkına dayanmayan hiçbir kurum başarılı olamaz' düşüncesinden hareketle ilçemizde halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, çağdaş yönetim anlayışıyla ve insan odaklı hizmet prensibiyle halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasında büyük başarılar elde edilmiştir" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Murat İsmail Ünal Tekirdağ Çorlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title