Haberler

Polis Taşlamaları için Çocuklara 4 YTL Vermişler!

DTP'lilerin Hain Planları Bir Bir Bozuluyor. Polis Panzerlerine Taş Atan 2 Çocuk Tutuklandı. Çocuklar İfadelerinde Yüzleri Poşulu Kişilerin 4 YTL Verip, Polisi Taşlamalarını İstediklerini Söyledi.

Kuzey Irak'a yapılan kara harekatını Diyarbakır'da protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından yapılan basın açıklamasından sonra BİM marketi ve polis panzerlerine taş atan göstericilerden 2 çocuk tutuklandı. Çocuklar ifadelerinde yüzleri poşulu kişilerin 4 YTL verip, polisi taşlamalarını istediklerini kendilerinin de taşladıklarını ifade ederek pişman olduklarını belirttiler.

Diyarbakır'daki BİM marketi ile polis panzerlerini taşladıkları iddia edilen 4'ü çocuk 17 zanlı geçen Cuma günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Burada nöbetçi savcı tarafından ifadeleri alınan 12 zanlı tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Bunlardan, 2'si çocuk 5 zanlı serbest bırakılırken, mahkeme tarafından ifadeleri alınan 2'si çocuk 12 zanlı ise polise taş atmak, bölücü PKK örgütünü simgeleyen flama ve elebaşı Abdullah Öcalan'a ait posterleri taşımak, yasa dışı slogan atmak suçlarından tutuklandı. İfadesi alınan ve tutuklanan 14 yaşındaki 10. sınıf öğrencisi L.T., nöbetçi savcı ve mahkemeye verdiği ifadede polis ve marketi taşlaması için yüzü poşularla kapatılmış bazı kişilerin kendilerine 4 YTL para verdiğini belirterek, "Bağlar Teğmen Sokak'taki evime doğru giderken yanıma yaklaşan yüzü poşu ile kapalı bir kişi bize, 'Sen Kürt değil misin, niye mücadele etmiyorsun' diyerek polisleri gösterip taş atmamızı istedi. Ardından bana 4 YTL para verdi. Ben de kaldırım ve cadde kenarındaki elime geçirdiğim taşlarla polisi, polis panzerlerini ve araçlarını, daha sonra marketin merkezini taşladım. Sonra bana verilen paranın 3 YTL'sini harcadım, 1 YTL ise halen üzerimdedir. Kısa süre sonra polisler beni yakaladı, bana gösterilen fotoğraflardaki kişi benim, çok pişmanım. Bana bundan sonra 100 bin YTL de verseler bir daha, böyle bir şey yapmam" dedi.

(AŞ-AŞ-CMH)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title