Haberler

Polis Sürücülere Kask Dağıttı

Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, Trafik Haftası nedeniyle farklı bir uygulama yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Cebrail Altunsu önderliğinde yapılan uygulamada, şehir merkezinde durdurulan kasksız motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı. Yaklaşık bir saat süren uygulama oldukça neşeli ve renkli görüntülere sahne oldu. Bir kısım kasksız motosiklet sürücüsü polisi görünce kaçmak istedi. Durumu fark eten polis, düdük çalarak ve el işaretiyle sürücüleri uygulamanın yapıldığı alana çağırdı. Kendilerine ceza yazmak yerine kask hediye edildiğini gören sürücüler ne diyeceğini bilemedi. Kask dağıtıldığını gören bazı vatandaşlar ise motosiklete binerek kask almaya çalıştı. Polis uyanık vatandaşlara geçit vermedi. Kimi sürücülerin pişkinliği ise gülüşmelere neden oldu. Polise kask siparişi veren ve "Mavisi yok mu?" gibi sorular soran sürücülerin isteklerini polis güler yüzle yerine getirdi.

Kırık kaskıyla trafikte ilerleyen İhsan Şahin adlı sürücü trafik ekiplerini görünce önce korktu. Büro Amir Vekili Cebrail Atunsu, sürücünün kaskının kırık olduğunu görünce arkadaşından bir kask istedi. Kaskın bağlarını kendi elleriyle ayarlayan Altunsu, "Kaskın kırılmış, sana bir adet kask vereceğim ama bir şartla bundan sonra kaskını sürekli takacaksın. Seni kasksız görürsek bu kez ceza yazarız. Al bunu kafana tak, dar geldiyse genişini verelim" dedi.

Kaskı kafasına takan Şahin, gördüğü muamele karşısında şaşkına döndü. Ne diyeceğini bilemeyen Şahin, "Allah polisimizden razı olsun. Gurur duydum böyle bir uygulama yapıldığı için. Bundan böyle kaskımı her trafiğe çıktığımda takacağım" dedi.

Polisi görünce önce bir aracın arkasına saklanan ancak polisin kendini fark etmesiyle çağrılan bayan sürücü, polisin kendisini uyardığını ve kask verdiğini görünce derin bir nefes aldı. Yazın hava çok sıcak olduğu için kask takmadığını söyleyen bayan sürücü, uygulamadan dolayı polise teşekkür etti.

Kask takmadan motosiklet kullanan Raşit Pek adlı sürücü ise pişkinliği ile herkesi güldürdü. Kaskın rengini beğenmeyen Pek, mağazadan alır gibi kask siparişi verdi. İstediği kaskı alan Pek, can güvenliği için bundan böyle kaskını takacağını söyledi. Bir diğer sürücü Aydın Sönmez ise şaşkınlığını gizleyemedi. Bundan önce polisin kendilerini kasksız görünce ceza yazdığını ifade eden Sönmez, "Bugün ceza yerine kask verdiler. Çok şaşırdım. Emniyet mensuplarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan uygulama hakkında açıklama yapan Amir Vekili Altunsu, "Mayısın ilk haftası kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla ilçemizde motosiklet kullanımı çok yaygın olduğu için farklı bir uygulama yaptık. Bu haftaya istinaden ceza yazmıyoruz. Kasksız ihtiyaç sahibi motosiklet sürücülerine kask dağıtıyoruz. Kask dağıttığımız kişileri notlarımız arasına alıyoruz. Bundan sonra kask takmamaları durumunca cezai işlem uygulayacağız. İlçemizde motosiklet kullanımı çok yaygın. Bu nedenle kendilerine kask takmalarını mutlak suretle öneriyoruz" dedi.

Uygulamaya sürücülerin çok şaşırdığını da belirten Altunsu, "Bizi görünce önce korkup kaçmaya çalışıyorlar. Kendilerini çağırıp kas verince çok şaşırıyorlar" diye konuştu.

Trafik ekipleri uygulama süresince 50 kask dağıttı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Trafik Haftası Gazipaşa Cebrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title