Haberler

Polis, Şantaj Çetesi Mağdurlarının Kendilerine Başvurmasını İstedi

Samsun'da, İnternet Yoluyla Tanıştıkları Erkeklere Kendilerini Bayan Olarak Tanıtıp Buluşma Yerinden Kaçırdıkları Kişilere Erkek Erkeğe Oral Seks Yaptırıp Görüntülerini Çekerek Şantajla Para Sızdırdıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan 15 Kişinin Sorgulanmaları Devam Ediyor.

Samsun'da, internet yoluyla tanıştıkları erkeklere kendilerini bayan olarak tanıtıp buluşma yerinden kaçırdıkları kişilere erkek erkeğe oral seks yaptırıp görüntülerini çekerek şantajla para sızdırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişinin sorgulanmaları devam ediyor.

İddiaya göre, Samsun'da internet yoluyla sanal yolla sohbet ederken kendilerini bayan olarak tanıtıp, hatta başka bayanlara ait resimleri kendi resimleri gibi gönderen erkek çete üyeleri, görüştükleri erkeklere randevu verip buluştukları yerlerden kaçırdı. Kaçırdıkları kişileri oral sekse zorlayarak görüntülerini çekip daha sonra da şantaj yaparak para alan çete üyeleri, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin "Karayel" adını verdiği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan çete üyesi 15 kişi ile birlikte bine yakın CD ve çok sayıda bilgisayar, üzerlerinde yapılan aramada ise bir miktar esrar, uyuşturucu hap ve 1 adet tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili polise başvuran mağdur sayısı ise 5'e çıktı. Polis, CD'leri incelemeye alarak, diğer mağdurlara ulaşmaya çalışıyor. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çete üyelerinin kurbanlarının kendilerine başvurmalarını istedi. İl dışından da mağdurların olma ihtimali üzerinde duran polis, soruşturmayı derinleştirdi. Çete üyelerinin kaçırdıkları kişilerin üzerlerinde bulunan cep telefonu, para ve banka kartları ile kredi kartlarını gasp ettikleri, ayrıca çeşitli bankalardan bu kartlarla para çekip polise başvuran 5 mağdurdan yaklaşık 15 bin YTL para temin ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan çete üyelerinden Şenol K.'nin (20), bir süre önce M.T.'yi tabancayla yaralama olayına karıştığı ortaya çıktı. M.T.'nin olayın mağduru olup olmadığı araştırılırken, soruşturma sürdürülüyor.

(MAY-SA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title