Haberler

Polis Memuruna Yakalama Emri Çıktı

Fatih'te, 'Dur' İhtarına Rağmen Kaçan ve Polisin Silahından Çıkan Kurşunla Hayatını Kaybeden Aytekin Arnavutluoğlu'nun Ölümüne İlişkin Davada Polis Memuru B.a'nın Yargılanmasına Başlandı.

Fatih'te, ''Dur'' ihtarına rağmen kaçan ve polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Aytekin Arnavutluoğlu'nun ölümüne ilişkin davada polis memuru B.A'nın yargılanmasına başlandı.

Mahkeme heyeti duruşmaya gelmediği gerekçesiyle polis memuru B.A hakkında yakalama emri çıkarttı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanan sanık polis memuru B.E katılmazken, ölen Aytekin Arnavutoğlu'nun annesi Şükriye Özen ile babası Mustafa Arnavutoğlu duruşmada hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Aykut Oktaylar, arkadaşı Aytekin Arnavutoğlu ve Serkan Sönmez ile olay gecesi Taksim'e, Sönmez adına kayıtlı otomobille gezmeye gittiklerini anlattı. Taksim'den ayrıldıktan sonra Arnavutoğlu'nun kullandığı otomobil ile gece saatlerinde Fındıkzade'de yönüne gittiklerini belirten Oktaylar, Ahmet Vefik Paşa Caddesi üzerinde yanlarından geçen arabanın manevra yaparak önlerinde durduğunu ve arabadan inen sivil giyimli şahsın ''dur'' ihtarında bulunmadan ateş açtığını öne sürdü.

Arkadaşının olay yerinde öldüğünü ifade eden Oktaylar, ''dur'' ihtarı duymadığını, ateş eden kişinin kimliğinin B.E. olduğunu söyledi.

Soruşturma aşamasında verdiği ifadesinde, içinde bulundukları otomobilin geri giderek, birkaç arabaya çarptıklarını anlattığı hatırlatılan Oktaylar, önlerinde duran arabadan inen kişinin elinde silahı görünce Arnavutoğlu'nun geri geri gittiğini savundu. Oktaylar, arabadan inen kişinin polis olduğunu bilmediklerini de ileri sürdü. Sanık polis memuru B.E'nin avukatı Şevki Lülecioğlu, tanığın beyanını kabul etmediklerini belirterek, Aytekin Arnavutoğlu'nun kapısının B.E'ye çarpması sonucu ateş aldığını öne sürdü.

Avukat Lülecioğlu, Oktaylar ile diğer tanık Serkan Sönmez'in olay sırasında buradan kaçtıklarını ve evde gözaltına alındıklarını da söyledi.

Mahkeme heyeti, sorgusu için müzekkere yazılan ve duruşmaya gelmeyen sanığın duruşmaya getirilmesi amacıyla hakkında yakalama emri çıkarılmasını kararlaştırarak duruşmayı erteledi. Duruşma çıkışı alınan gözyaşlarına boğulan anne Şükriye Özen ise emniyeti suçlamadığını belirterek, 'Bir polis yüzünden bütün emniyet teşkilatını karalamak istemiyorum.Benim istediğim tek şey yargının tam karar vermesi.Benim oğlum öldü.Benim ki gibi başkalarının da çocuklarını öldürmesin.Çünkü o elbiseye güvenip başkalarının çocuklarını da öldürmek isteyecek.Adalet yerini bulsun istiyorum' dedi.

Fatih Cumhuriyet Savcısının fezlekesi üzerine açılan iddianamede, ''ceza sorumluluğunu aşarak adam öldürmek suçundan'' 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Fatih'te 10 ay önce, Aytekin Arnavutoğlu'nun trafikte tehlike yaratacak şekilde araç kullandığı, Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru B.E ile görevli arkadaşı tarafından takibe alındığı ve ''dur'' ihtarında bulunulduğu belirtilmişti.

Bir bıçakla gasp olayının faili olduğu öne sürülen Arnavutoğlu'nun kaçmak amacıyla kapıyı hızla açtığı sırada polis memuru B.E'nin elindeki silahın ateş aldığı ve Arnavutoğlu'nun vurularak öldüğü açıklanmıştı.

(FD-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title