Haberler

    Polis Eli Kolu Bağlı mı Duracak?'

    AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan dün Okmeydanı'ndaki bir gösteride bir kişinin ölmesiyle ilgili olarak medyayı ve molotof kokteyli kullanan göstericileri hedef aldı.

    "Hiçbir gerilimin tarafı değiliz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

    "Sosyal medyadaki şiddet çağrılarına uymadık. Had bilmezlik, şımarıklık karşısında susacak değiliz. Yeni cinayetler işleyen kan tacirleri karşısında susacak değiliz. Berkin Elvan'ı anmak için okulda törenler düzenlecekmiş. Her ölüm hadisesinde tören mi düzenleyeceğiz? İşleri güçleri bırakıp tören mi düzenleyeceğiz? Kılıçdaroğlu'na göre ekmek almaya giderken ölmüş. Görüntüler belli. Molotof kokteylleriyle saldırdılar. Bir molotof kokteyli polis aracına düştü. Kolları vücutlarının bir kısmı yandı. Okmeydanı Hastanesi'nde gözetim altındalar. Arkadan bir şortland araca da molotof kokteyli isabet etti. O teröristler camları kırmaya çalışıyor. Yani polis eli kolu bağlı mı duracak? Nasıl sabrediyorlar anlamıyorum. Güneydoğuda bir kızımız polis aracı içinde yandı. Hala yoğun bakımda. Hiç onunla ilgili gazetelerde bir haber gördünüz mü? Biz molotof kokteylleriyle polisine, esnafa saldıranları mı konuşucağız?"

    Erdoğan, "Almanya ziyaretim öncesinde son derece manidar bir şekilde orada da sokakların karıştırılmasına gayret ediyorlar." dedi. "Biz bunlara seyirci kalmayız. Bazıları da, ' Almanya'ya gitmezseniz iyi olur' diyor. Kusura bakmasınlar biz gideriz. Bize o aklı verenler o aklı kendilerine saklasınlar. Benim orada 3 milyon vatandaşım varsa biz oraya gideriz. Yarın gidip spor salonunda halkımızla buluşup, kendileriyle beraber olacağız. Orada tabii eğlence olmayacak sadece düşünceler yansıyacak. Zaten Soma'nın gündemde olduğu bir zamanda eğlence olmaz" diye de ekledi.

    "Hayat risklerle doludur"

    Erdoğan, Soma'daki maden faciasına da konuşmasında geniş yer ayırdı.

    "Kazanın boyutları anlaşıldığından itibaren, kazaya tüm detayları hesaba katarak müdahale ettik" diyen Erdoğan bölgede yaraları sarmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

    Erdoğan, maden ve iş güvenliği yasalarında nasıl değişiklikler yapaılacağına dair çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Kademe kademe bu iyileştirmelerin hayata geçirileceğini belirtti.

    Erdoğan Soma'dan Ankara'ya giden 10 kişilik madenci heyetiyle görüşmesine de değinirken kazayla ilgili soruşturmaları 'titizlikle' takip ettiklerini söyledi:

    "Hiç kaza olmaz diye bir şey olmaz diye bir anlayışın yanlış olduğunu söylemek zorundayım. Sadce maden kazaları değil, genel anlamada söylüyorum. Hayat risklerle doludur. Kazaları sıfırlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Uçaklarda testler azami şekilde yapılır. Maden ocakları, kömür ocakları riski en yüksek yerlerdir. Buralarda en ileri teknolojiyi hayata geçirmek için bundan sonraki takip farklı olacak"

    "Twitter'da ahkam kesiyorlar'

    Bir Bosnalının evindeki suları temizleyip bir yandan da Soma'yı sormasını herkesin anlayamadığını belirten Erdoğan sosyal medya üzerinden gündemi takip edenleri eleştirdi:

    "Soma faciası sonrası 'Somali'yi bırak Soma'ya bak' diyenler oldu. Artık 12 yıl önceki Türkiye yok. Hem kendi afetleriyle mücadele ederken Bosna'ya Sırbistan'a el uzatan bir Türkiye var. Bunların anlayışı nasıl bir anlayıştır. Nası bir insafsızlık, vicdansızlıktır. Bunlar Soma'yı haritada bile gösteremezler. Somali bunlara ne kadar uzaksa Yozgat da bunlara o kadar uzaktır. Yoksulluğun coğrafyası yoktur, mazlumun rengi yoktur. Ellerinde akıllı telefonlarında tweelerle ahkam kesip provokasyon yaparlar. Twitter'da gündeme girmiyorsa bunların bir önemi yok. 140 karakterde mesaj yazıp kendilerini dünyayı kurtaran adam oalrak görürler. Bir fakirin evine ayakkabılarını çıkarıp girmezler"

    'Merkel aradı, yardım önerdi'

    "Bakanlarıma hemen talimatı verdim, hemen bu alanda en ileri teknolojiyi kim kullanıyor. Amerika, Almanya, İngiltere. Hemen gidip inceleyeceksiniz. Merkel dün kendileri aradı. Onunla da görüştük. Onlar da her türlü teknolojik desteği vermeye hazırız dediler. Putin aradı o da desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. En ileri teknolojiyi getireceğiz. Dün madencilerle görüştük, dün onlar bile 'Ne zaman işimize döneceğiz' diye soruyorlar. Dışarda estirilen hava başka, orada hava başka..."

    Erdoğan, gazeteciler Yılmaz Özdil ve Yazgülü Aldoğan'a eleştirilerini de sürdürdü. "301 şehidimize bu hakareti yapanlar 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlardır. 301 kardeşimizin ailelerinin bu insanlara dava açması lazım. Şu ana kadar 50 dava açıldı." dedi.

    Erdoğan Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan'a da tepki gösterirken, "Bunlara yardım etmeyin diyor. Evleri var diyor. Sen kimsin ya. Kurulu tezgahın var" dedi.

    Soma'daki madenci yakınlarına da ev tahsis edileceğini duyurup, "İzmir Milletvekilim Binali Yıldırım evleri ziyaret ederken gördüğü havayı anlattı. Dedim ki hemen adımı at. Nerede yaşamak istiyorlarsa, site de mi nasıl isityorlarsa. O şehidimizin yerini doldurmaz ama biz onların varisiyiz, onlara sahip çıkmak durumundayız." diye konuştu.

    Kaynak: Al Jazeera

    Kaynak: Aljazeera.com.tr / Güncel

    Recep Tayyip Erdoğan Okmeydanı Ak Parti Almanya Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title