Haberler

Polis Akademisi Mezuniyet Töreni

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bir neslin kanı pahasına istiklaline kavuşan bu milletin istikbalini hain emellere feda ettirmeyeceğiz.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, "Bir neslin kanı pahasına istiklaline kavuşan bu milletin istikbalini hain emellere feda ettirmeyeceğiz. Ülkemiz bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar adası olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir" dedi.

Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinin Gölbaşı yerleşkesindeki mezuniyet töreninde konuşan Bakan Altınok, eğitimlerini tamamlayarak mezun olan 957 komiser yardımcısını başarılarından ötürü kutladı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü yaşanan terör vahşetinde yaşamını yitiren vatandaşlara ve terör örgütünün kalleşçe düzenlediği saldırılar sonucu şehit olan askerlere, polisler ile koruculara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Altınok, şunları kaydetti:

"Gerek Cumartesi günü meydana gelen menfur olay, gerekse askerimize, polisimize, mazlum vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen terör eylemleri ülkemizin birliğini, bütünlüğünü, milletimizin varlığını ve demokrasimizi hedef almaktadır. Bu saldırılar karşısında milletçe kenetlenip tek yürek ve tek ses olarak ortak bir tavır sergilemeliyiz. Her türlü provokasyon, hile ve tuzağın farkında olmalıyız. Bu zor coğrafyada sağlam durabilmek için birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bilinmelidir ki bu aziz milleti korkutmak ve bölmek isteyen terör örgütleri ve onları destekleyenler karşısında askerimizle, polisimizle, jandarmamızla birlikte büyük bir mücadele yürütüyoruz."

Bu mücadelenin dağlarda ve şehirlerde tek bir terörist kalmayıncaya kadar kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Altınok, "Devletimizin ve milletimizin bekası için her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Bir neslin kanı pahasına istiklaline kavuşan bu milletin istikbalini de hain emellere feda ettirmeyeceğiz. Ülkemiz bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar adası olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir. Güvenlik ve özgürlüğü birbirlerinin alternatifi olarak görmeden özgürlük için güvenlik anlayışıyla vatandaşımıza hizmet ediyoruz" diye konuştu.

"Yeni şartlara uyum sağlamak ancak iyi eğitilmiş insan gücüyle mümkündür"

Güvenlikte çağdaş değerleri de kapsayan zihinsel dönüşümün ancak eğitimle olacağına inandıklarını belirten Altınok, "Sürekli değişen şartlar, bilimsel ve teknolojik yenilikler kolluğa yeni görevler ve sorumluluklar yüklemektedir. Yeni şartlara uyum sağlamak ancak iyi eğitilmiş insan gücüyle, bilimsel ve teknolojik yeniliklerle, hızlı adapte olmakla mümkündür. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki emniyet teşkilatımız gelişen teknolojinin en son olanaklarını kullanabilme yeteneğine sahip, nitelikli personeliyle çağın gereklilikleri doğrultusunda kendisini sürekli yenilemekte ve geliştirmektedir. Bu sayede emniyet teşkilatımız dünyadaki güvenlik örgütleri arasında saygın bir konuma gelmiştir" ifadesini kullandı.

Polis akademilerinin zengin ve güçlü bir eğitim kadrosuyla ülkeye hizmet edecek genç polisleri yetiştirmek için başarılı çalışmalar yürüttüğüne de değinen Altınok, "Bugün mezun olan arkadaşlarımız tecrübeli eğitim kadromuzun nezaretinde teorik ve uygulamaya dayalı olarak aldıkları eğitim ve üst düzey bir donanımla göreve başlayacaktır. Gençlerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen bütün öğretim görevlilerimize, idarecilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Genç komiser yardımcılarımızın bugünlere gelmesinde hiç şüphesiz en büyük katkı kıymetli ailelerimize aittir. Bu zorlu süreçte sabırla ve fedakarlıkla milletimize hizmet edecek değerli evlatlar yetiştirdikleri için kendilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Eğitimini tamamlayan komiser yardımcısı adaylarına de seslenen Altınok, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Yüklendiğiniz bu kutsal emanete sahip çıkarak milletin polisi olduğunuzu asla unutmayın. Hiçbir zaman devlet otoritesinden başka bir otoriteye tabi olmayın. Mesleğinizin güç koşullarını fikren ve bedenen göğüsleyebilecek bir seviyede yetiştirildiniz. Burada öğrendiklerinizi uygulayacağınız asıl okul olan meslek hayatına başlıyorsunuz. Vatandaşımız, sizlerin şahsında devleti görmektedir. Vatandaşa olan yaklaşımınız sizlere değil devlete atfedilmektedir. Bundan dolayı devletimizin yüce adaletini, güleryüzünü ve şefkatini vatandaşımıza göstermek görevi öncelikle sizlere düşmektedir. Görevinizi yaparken asla hukuktan ayrılmayınız. Hukuksuzluğa da göz yummayınız. Adil ve tarafsız olarak insancıl yöntemlerle vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışınız. Her şeyin en güzeline layık olan milletimize canla başla hizmet etme gayreti içinde olacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyorum."

"Çalışkan ve üretken insanlar çağdaş toplumların en önemli değeridir"

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de polisin demokratik ülkelerde zorlayıcı devlet otoritesinin en görülür ve sembolik yerel temsilcisi olduğunu söyledi.

"Kendine güvenen dürüst, çalışkan ve üretken insanlar çağdaş toplumların en önemli değeridir" diyen Lekesiz, "Unutmayın ki şu an mezuniyetinize ve mesleğe ilk adım atışınıza şahit olan büyüklerinizin yerini sizler alacaksınız. Bu sorumluluğu alacak olmanın bilinciyle kendinizi geliştirmekten asla vazgeçmeyin" diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ise bir eğitim kurumunun en güzel ve mutlu gününün yoğun emek verdiği öğrencilerinin mezun olduğu gün olduğunu söyledi.

Polis akademisinin, köklü bir değişim, dönüşüm ve arınma süreci yaşadığını ve bu süreçte polis amirleri ve memur eğitimlerinde ciddi değişimlere gidildiğini vurgulayan Çolak, "Bu reform gelişmiş demokratik ülkelerdeki polislik eğitim ve uygulamalarına, demokratik değişimlere bakılarak gerçekleştirildi" dedi.

Çolak, temel amaçlarının ise polisin toplumdan ayrı yetiştirilmesinden ziyade, olması gerektiği gibi toplumla iç içe var olmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Altınok, mezun olan 957 komiser yardımcısı arasında dereceye girenleri kutlayarak diplomalarını takdim etti.

Tören geçişi sonrasında Bakan Altınok ve beraberindekiler, öğrencilerin arasına girerek fotoğraf çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Celalettin Lekesiz Selami Altınok Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title