Haberler

Polen Beraat Ettirdi

Adapazarı'nda Hırsızlıktan Gözaltına Alınarak Tutuklanan Şahıs, 'Palinolojik' (Adli Polin Bilimi) Yönetiminin Uygulanması Sonucunda 'Kayda Değer Maddi Delil Bulunamaması' Nedeniyle Beraat Etti. 'Palinolojik' Yönteminin Türkiye'de İlk Kez Bu Davada Kullanıldığı Belirtildi.

Adapazarı'nda hırsızlıktan gözaltına alınarak tutuklanan şahıs, 'Palinolojik' (Adli polin bilimi) yönetiminin uygulanması sonucunda 'kayda değer maddi delil bulunamaması' nedeniyle beraat etti. 'Palinolojik' yönteminin Türkiye'de ilk kez bu davada kullanıldığı belirtildi.

Adli Tıp Dergisi'nin son sayısında yayınlanan habere göre, 12 Şubat 2006 tarihinde Adapazarı'nda G.K. isimli şahsın evi soyuldu. Çam ağacına tırmanarak eve balkondan giren hırsızlar, G.K.'ya ait 3 katlı evde bulunan ruhsatlı tabanca, silah ruhsatı, kredi kartı ve içinde değişik belgelerin bulunduğu cüzdan, 450 YTL para ile otomobil anahtarını alarak kaçtı. Ev sahibinin ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, gece sokakta yürüyen H.Ç.'yi gözaltına aldı. Evde inceleme yapan polis ekipleri, H.Ç.'nin

hırsızlık olayını gerçekleştirip gerçekleştirmediğini tespit etmek amacıyla şahsın tırmandığı öne sürülen ağacın çevresinden, bahçeden, balkon korkuluklarından ve evin duvarındaki çamur lekelerinden çeşitli örnekler aldı. Ayrıca H.Ç.'nin ayakkabıları, kabanı ve pantolonu da incelenmek üzere Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Başkanlığı Botanik Ana Bilim Dalı'na gönderildi. Emniyette verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyen H.Ç., ev sahibi tarafından teşhis edildi. H.Ç., tutuklanarak

Ferizli Cezaevi'ne gönderildi.

Hacettepe Üniversitesi'ndeki laboratuarda, H.Ç.'ye ait eşyalar ile olay yerindeki topraktan alınan örneklerdeki polenler bilgisayar ortamında incelendi. İnceleme sonunda H.Ç.'nin eşyaları ile evin bulunduğu yerden alınan numunelerde değişik türdeki polenlere rastlanıldı. Bu tespitler, rapor halinde H.Ç.'nin yargılandığı mahkemeye gönderildi. Doç. Dr. Cahit Doğan tarafından gönderiler raporda, ''Zanlının ayakkabısından alınan numunede 'Fabaceae' familyasına ait çok sayıda polene rastlanırken, olay

yerinden alınan numunelerde bu polenler tespit edilemedi. Bu nedenle, 'Fabaceae' polenlerinin ayakkabıda tespit edilerek, olay yerinde bulunamaması çelişkili bir durum içeriyor. Ayakkabının sahibi eğer olay yerindeki toprak zeminde gezinmiş olsaydı, bu polenlerin ayakkabıdan alınan numuneler içinde de teşhis edilmesi gerekirdi. Bu nedenle hırsızlık zanlısının palinolojik delillerin kullanılmasıyla olay yerine gelmediği anlaşıldı" denildi.

Raporun ardından mahkeme heyeti, ev sahibi G.K.'nın hırsızlık zanlısı H.Ç.'yi yeniden teşhis etmesini talep etti. Ev sahibi G.K. teşhiste zorlanınca, Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi kayda değer maddi delil bulunamaması nedeniyle sanığın beraatine karar verdi. Ev sahibinin avukatları temyize gitmediklerinden dolayı hüküm kesinleşirken, Türkiye'de ilk kez adli bir olayda palinolojik deliller kullanıldı.

(İÇ-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title